Koulut perusopetus Sivistyspalvelut Viestintä Yläkoulut

Karan ja Harjunrinteen kouluissa poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä

Riihimäen Karan ja Harjunrinteen yläkouluissa siirrytään maanantaista 26.10.2020 alkaen osittain etätyöskentelyyn ja karanteeniin. Karan koulussa järjestelyt koskevat kahta opetusryhmää ja neljää opettajaa. Harjunrinteen koulusta karanteeniin asetetaan kaksi opetusryhmää ja kahdeksan opettajaa. Karan koulussa karanteenissa on yhteensä 33 ihmistä, Harjunrinteellä 36.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt järjestetään tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Taustalla on yhden Karan koulun oppilaan varmistettu koronavirustartunta ja Harjunrinteen koulun oppilaan vahva epäily tartunnasta. Karanteeniin asetettujen altistuminen on tapahtunut Karan koulussa maanantaina 19.10.2020 ja Harjunrinteellä maanantaina 19.10., tiistaina 20.10. ja keskiviikkona 21.10.

Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit lähettävät Helmi-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille. Etäopiskelusta oppilaat ja huoltajat saavat erilliset ohjeet Helmi-viestinä.

Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin neljäkymmentä. Harjunrinteen koulussa oppilaita on yli 540 ja opetushenkilöstöä on yli 45.

Altistumisesta ja karanteenista

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle puhelimitse. Samalla selviää karanteeniin päättymispäivä.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.
Karanteeniin asetetuille toimitetaan tarvittaessa virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja:
Vs. avoterveydenhuollon ylilääkäri Päivi Saari, Riihimäen seudun terveyskeskus, puh. 019 758 5937
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh: 050 526 3175OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 9 Ei 2 Kyllä 9 Ei 2

Kommentit on suljettu.