Kulttuuri ja vapaa-aika

Kahdeksanvuotias Lumi ideoi Riihimäelle joulutapahtuman

Riihimäellä järjestään jouluinen tapahtuma kaikille kaupunkilaisille Riihimäen vanhalla torilla joulukuun alussa. Joulutapahtuman järjestäminen on osa osallistuvaa budjetointia ja sen pääsuunnittelijana toimii kahdeksanvuotias Lumi Hyytiäinen.

Lumi Hyytiäinen ideoi joulutapahtuman riihimäkeläisille äitinsä Jenni Hyytiäisen avustuksella. Tapahtuman suunnitteluun osallistuu myös vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén.

Hän ehdotti äitinsä avustamana vuoden 2019 osallistuvan budjetoinnin ideakeruussa Riihimäelle joulutapahtumaa, jossa tarjottaisiin riisipuuroa ja laulettaisiin yhdessä. Mukana olisi myös joulupukki. Riihimäkeläiset äänestivät Lumi Hyytiäisen idean toteutettavaksi ja tapahtuma sai osallistuvasta budjetista 2500 euron toteutusrahan.

”Tapahtuma järjestetään 12. joulukuuta päivätapahtumana. Paikalle on tulossa joulupukki, jonka avustajana Lumi Hyytiäinen toimii. Vanhalle torille pyritään luomaan jouluinen tunnelma”, kulttuurituottaja Minttu Seppo kertoo.

Jouluisessa toritapahtumassa on tarkoitus nähdä myös erilaisia esityksiä, kuten tanssia ja kuorolaulua.

”Toivon, että saisimme mukaan esimerkiksi yhdistyksiä, jotka haluavat olla mukana luomassa hyvää joulumieltä riihimäkeläisille. Tapahtumajärjestelyissä huomioidaan koronaepidemian mahdollisesti aiheuttamat rajoitukset”, Seppo sanoo.

Osallistuvan budjetoinnin vuonna 2021 toteuttavien ideoinnin kerääminen on parhaillaan kesken. Riihimäkeläistä asuinympäristöä ja koko kaupunkia ilahduttavia ideoita voi jättää 11. lokakuuta asti nettiosoitteessa osallistu.riihimaki.fi

Kaupunkilaisten ehdotukset etenevät määräajan jälkeen arvioitavaksi ja niille tehdään toteutussuunnitelma sekä kustannusarvio. Ehdotusten on oltava osallistuvan budjetoinnin periaatteiden sekä Riihimäen strategian ja arvojen mukaisia.

Sen jälkeen ideat etenevät äänestykseen, jossa kaikki yli 12-vuotiaat riihimäkeläiset voivat äänestää siitä, mitkä ideat toteutetaan vuoden 2021 aikana. Äänestys alkaa 10. marraskuuta. Ideoiden toteutukseen on varattu 100 000 euroa.

Voit lukea lisätietoa osallistuvasta budjetoinnista täältä.

Lisätiedot:

Kulttuurituottaja Minttu Seppo, puh: 040 6729439OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.