Yleinen Ympäristö ja luonto

Jätelautakunta tarkastaa kotikomposteja

Jätelautakunta Kolmenkierto ryhtyy tarkastamaan asuinkiinteistöjen kompostointia. Tarkastusten avulla seurataan jätehuoltomääräysten noudattamista. Tänä vuonna tarkastukset tehdään pääosin Hausjärven, Hyvinkään, Lopen ja Riihimäen kunnissa sijaitseville asuinkiinteistöille.

Tarkastukset jatkuvat jätelautakunnan toimialueen muissa kunnissa vuosina 2020 ja 2021. Jätelautakunta Kolmenkierto on yhteensä 13 kunnan yhteinen jätehuoltoviranomainen.

Tarkastettavat kiinteistöt on valittu satunnaisesti niiden joukosta, jotka ovat ilmoittaneet kompostoivansa biojätteen, ja joilla on sen perusteella pidennetty jäteastian tyhjennysväli. Ilman kompostointia tyhjennysväli on jätehuoltomääräysten mukaisesti kesäaikana kaksi ja talviaikana neljä viikkoa. Asukkaille lähetetään etukäteen kirje tarkastuksesta.

”Emme tupsahda kenenkään pihalle yllättäen,” toteaa jätehuoltosuunnittelija Vaula Malkamäki. ”Tarkastuksien avulla haluamme myös varmistaa toimialueen asukkaiden tasavertaisen kohtelun.”

Tarkastuksen yhteydessä on mahdollista saada myös kompostointiin liittyvää neuvontaa Kiertokapula Oy:n neuvojilta.

”Kotikompostointi on hyvä tapa saada ravinteet kiertoon ja vähentää jätteen ympäristökuormitusta,” painottaa Malkamäki. ”Tehdasvalmisteista kompostoria emme edellytä, mutta kompostorin tulee olla jätehuoltomääräysten mukaisesti eläimiltä suojattu sekä lämpöeristetty, jos sitä käytetään talviaikana,” neuvoo Malkamäki.

Lisätiedot:

jätehuoltosuunnittelija Vaula Malkamäki, p. 03 621 2060

jatelautakunta@hameenlinna.fi

Hämeenlinnan kaupunki

Yhteinen jätelautakunta

Raatihuoneenkatu 9, 3.kerros/PL 84

13100 HÄMEENLINNA

www.kolmenkierto.fi

Jätelautakunta Kolmenkierto – Kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen

Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää,

Kerava, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja ValkeakoskiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.