Katu- ja puistoyksikkö Tekniset palvelut

Hiekoitushiekkojen poisto alkaa täydellä teholla Riihimäellä

Hiekoitushiekan poisto alkaa tällä viikolla täystehoisesti Riihimäellä. Ensimmäiseksi kaupungissa puhdistetaan runsaassa käytössä olevat alueet eli sisääntuloteiden ja bussireittien varret ja kaupungin keskusta.

Tonttikatujen siivoaminen alkaa vilkkaimpien alueiden puhdistuksen jälkeen. Mikäli sääolot sallivat töiden yhtämittaisen tekemisen, hiekanpoisto kestää kokonaisuudessaan noin kuusi viikkoa. Riihimäellä puhdistettavia katuja ja kevyenliikenteenväyliä on yhteensä noin 350 kilometriä. Riihimäen kaupungilla on käytössään kaksitoista harjakone- ja pesuautoa.

”Yöpakkaset voivat pitkittää hiekkojen poistoa, koska poistossa ei voi käyttää vettä jäätymisvaaran takia. Säiden salliessa pesemme ja harjaamme kadut imulakaisu- ja harjakoneilla. Katujen kevätsiivous on tasapainoilua katupölyn torjunnan ja yöpakkasten tuoman liukkauden välillä”, Riihimäen kaupungin katujen kunnossapidosta vastaava työnjohtaja Sami Nikkinen kertoo.

Riihimäen kaduille on levitetty tänä vuonna normaali määrä sepeliä eli noin 2 300 tonnia. Käytetty sepelistä analysoidaan vuosittain raskasmetallipitoisuudet. Kaduilta poistettavaa sepeliä käytetään maavallien rakentamiseen. Osa viedään myös maanvastaanottoalueille.

Riihimäen kaupunki poistaa hiekoitushiekan kaikilla niillä alueilla, joiden talvikunnossapidosta eli aurauksesta ja liukkaudentorjunnasta kaupunki on vastuussa. Lisäksi kaupunki poistaa hiekkoja myös viheralueilta, sillä sepeliä on usein ajautunut lumenaurauksen myötä katujen reunoilla oleville nurmialueille. Viheralueet on tarkoitus siivota ennen kasvukauden alkua.

 

Lisätietoja:

katujen kunnossapidon työnjohtaja Sami Nikkinen, Riihimäen kaupunki, p. 019 7584 934


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.