Koulut Sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Yleinen

Herajoen koulun liikuntasali vaurioitui pahiten tulipalossa

Riihimäen Herajoen koululla oli tulipalo perjantaina 16. elokuuta aamuyöllä. Pahiten tulipalossa vaurioitui Haapala-rakennuksen liikuntasali. Lisäksi koko rakennus kärsii savuvahingoista. Haapalassa on liikuntasalin lisäksi jakelukeittiö ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tilat.

”Pelastuslaitos joutui tulipalon vuoksi purkamaan liikuntasalin seinä- ja kattorakenteita. Liikuntasalin iltakäytön sisäänkäynti ja pesutilat kärsivät eniten tuli- ja vesivahinkoja. Näissä tiloissa joudumme purkamaan lattioita, kuivattamaan tiloja ja uusimaan rakenteita”, Riihimäen rakennuspäällikkö Hannu Mattila kertoo.

Tulipalon vaurioittama liikuntasali on tämän hetken arvioiden mukaan poissa käytöstä koko loppuvuoden. Ensi viikon aikana selviää, milloin savuvahinkoja kärsineet jakelukeittiö ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tilat saadaan takaisin käyttöön.

”Kartoitamme ensin rakennuksen savuvahinkojen määrän ja laajuuden yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Tämän jälkeen pystymme arvioimaan, milloin rakennuksen savuvahingoista kärsineet osat voidaan ottaa takaisin käyttöön”, Mattila sanoo.

Kaikki esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa olevat lapset siirtyivät Piikinmäen päiväkotiin perjantaiksi. Herajoen koulun toimintaan tulipalo ei aiheuttanut suuria muutoksia. Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta poikkeusjärjestelyt jatkuvat ensi viikon. Kaupunki tiedottaa järjestelyiden tarkemmasta sisällöstä tänään.

Lapset ja nuoret saavat tarvittaessa keskusteluapua koulun, varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja oppilashuollon henkilöstöltä.

Pelastuslaitos epäilee Herajoen koulun tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman ennen kahta yöllä.

Herajoen koulussa on noin 170 oppilasta esikoulusta 5. luokkaan. Lisäksi varhaiskasvatuksessa on 12 lasta.

 

Lisätietoja:

Rakennuspäällikkö Hannu Mattila, Riihimäen kaupunki, p. 040 330 4872

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.