Sivistyspalvelut Varhaiskasvatus Yleinen

Herajoen Haapalan kunnostustyöt alkavat

Viime viikolla palossa vaurioituneen Riihimäen Herajoen koulun Haapala-rakennuksen korjaustyöt ovat alkaneet tänään.

Koulu osastoidaan kahteen tilaan ja palossa vähemmän vaurioitunut osa, kuten luokkatilat, ruokala ja käytävät irtaimistoineen puhdistetaan ensin. Myös ilmastointijärjestelmä nuohotaan.

Nämä saneeraustyöt pyritään saamaan päätökseen 13.9.2019 mennessä.

”Tavoitteena on, että tämä osa koulua olisi jälleen käytössä maanantaina 16. syyskuuta. Urakoitsija on luvannut ilmoittaa heti, jos saneerauksen yhteydessä tulee viivästyksiä”, kertoo rakennuspäällikkö Hannu Mattila Riihimäen kaupungilta.

Palossa pahemmin kärsineen osan eli liikuntasalin ja pukuhuoneiden päälle rakennetaan teltta.

”Kun rakennus on peitetty, aloitetaan purkutyöt. Tämän jälkeen selviää kuinka pitkälle rakenteita joudutaan uusimaan. Tiloissa suoritetaan myös kosteusmittauksia levinneen palosammutusveden takia. Korjaustoimien vuoksi liikuntasalia ei saada käyttöön kuukausiin”, toteaa Hannu Mattila.

Pahiten öisessä tulipalossa vaurioitui Herajoen koulun Haapala-rakennuksen liikuntasali. Samaisessa rakennuksessa sijaitsee myös jakelukeittiö ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tilat. Koko rakennus kärsi savuvahinkoja.

Heti tapahtuman jälkeen kaikki Herajoen esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa olevat lapset ja henkilöstö siirtyivät Piikinmäen päiväkotiin ja toiminta jatkuu siellä korjaustöiden loppuun saakka.

Pelastuslaitos epäilee Herajoen koulun tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman ennen kahta yöllä.

Herajoen koulussa on noin 170 oppilasta esikoulusta 5. luokkaan. Lisäksi varhaiskasvatuksessa on 12 lasta.

 

Lisätietoja:

rakennuspäällikkö Hannu Mattila

040 330 48 72

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.