Yleinen Ympäristö ja luonto

Hävikkiviikolla on hyvä pohtia omaa ruokahävikkiään

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Nyt onkin juuri sopiva ajankohta pohtia tapojaan ja ruokahävikkiään sekä pyrkiä muuttamaan niitä hävikin vähentämiseksi. Tutkimusten mukaan kaikesta kulutuksen aiheuttamasta ympäristökuormasta noin kolmannes syntyy ruuasta. Ruokahävikin vähentäminen on helppo tapa alentaa ruuan ympäristövaikutuksia.

Ruokahävikkiä voi vähentää suunnittelemalla ostokset ennakkoon. Voit vaikka ottaa valokuvan jääkaappisi sisällöstä ennen kauppaan lähtöä, jolloin sinun ei tarvitse lappaa ostoksia kärryyn pelkän muistin varassa.

Täytä lautasesi nälän tunteen perusteella. Älä mätä lautasta täyteen automaattisesti, vaan kuuntele kehoasi. Muista, että useimmiten voit hakea ruokaa myös lisää!

Lisää vinkkejä ja tietoa ruokahävikistä saat osoitteesta https://havikkiviikko.fi/

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.