Koulut

Harjunrinteen koululle Erasmus+-hankerahoitusta yhteensä 90 000 euroa

Rahoitusta Harjunrinteen koululle myönnettiin kahteen hankkeeseen: Kaksivuotista Sustainability Connects Europe ”Scope” -hanketta varten myönnettiin 30 703 euroa, ja kolmevuotiselle Augmented Reality Enhanced Toolkit for Sustainable Education ”ARTse”hankkeelle 59 448 euroa.

”Hankerahoitusten ansiosta meillä on nyt hienot mahdollisuudet panostaa kestävään kehitykseen opetuksessa. Olemme myös ennestään aktiivisia kansainvälisessä toiminnassa, ja koulussamme on käynnissä kuusi Euroopan unionin rahoittamaa Erasmus+ -projektia”, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Vesa Vanhanen sanoo.

Nyt rahoitusta saaneista hankkeista Scope lähestyy kestävää kehitystä eri näkökulmista, ja siinä perehdytään esimerkiksi kiertotalouteen, ilmastoasioihin ja lähiruokaan.

”Tavoitteena on muuttaa oppilaiden käytöstä enemmän ympäristöä huomioivaksi. Konkreettisia tekoja ovat esimerkiksi hyönteishotellien ja kompostorien rakentaminen. Yksi tavoite osallistuville kouluille on joko hankkia tai ylläpitää Vihreä lippu -sertifikaatti”.

Hankkeen kumppanikoulut ovat Portugalista, Turkista, Sloveniasta, Espanjasta ja Hollannista.

ARTse-hankkeen lähtökohta on YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030. Hankkeessa kehitetään tapoja opettaa kestävän kehityksen tavoitteita ja niiden saavuttamista lisätyn todellisuuden keinoin.

”Tämä on meille luonteva tapa lähestyä asiaa, ja nivoutuu hyvin yhteen robotiikan opetuksen kanssa”.

Hankkeen kumppanikoulut ovat Maltalta ja Italiasta. Lisäksi kroatialainen yritys avustaa tarvittavien sovellusten tekemisessä.

Molemmat hankkeet käynnistyivät heti rahoituksen varmistuttua.

Lisätietoja: Vesa Vanhanen, vesa.vanhanen@riihimaki.fi, 019 758 4553

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.