Yleinen

Esikoululaisten ja etäopetuksessa olevien ruokapaketit saivat suuren suosion

Riihimäen kaupunki jakaa viikosta 16 alkaen ruokapaketteja etäopetuksessa oleville esiopetusikäisille ja perusopetuksen oppilaille. Maanantaina päättyneessä ensimmäisessä ilmoittautumisessa ruokapaketin hakijoiksi ilmoittautuivat hieman alle 1840 lapsen huoltajat. Riihimäellä on lähes 3 400 esikoululaista ja peruskoululaista. Ruokapakettien hakijoita on Riihimäellä enemmän kuin muiden kuntien kokemusten perusteella etukäteen arvioitiin.

”Ruokapakettien hakijoiden suuri määrä yllätti meidät. Tämän vuoksi joudumme miettimään uusiksi esimerkiksi useat jakeluun liittyvät käytännöt, kuten viikoittaisten jakelukertojen määrän. Lisäksi meille on tärkeää, että jakelu voidaan toteuttaa niin, että tartuntariski on minimoitu”, Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Esa Santakallio kertoo.

Suuren tilaajamäärän vuoksi kaupunki voi joutua myös muuttamaan ensimmäisen jakelun ajankohtaa.

”Meillä ei ole vielä täyttä varmuutta siitä saammeko paketin järjestettyä kaikille halukkaille, sillä myös ruokatehtailla ja tukkutoimittajilla on haasteita elintarvikkeiden saatavuuden ja toimituksien osalta. Olemme tästä jo ennakkoon pahoillamme. Kehitämme toimintaamme tämän ja ensimmäisen jakelupäivän kokemusten perusteella”, Santakallio sanoo.

Ruokapaketit on tarkoitettu taloudellisesti vaikeassa tilanteessa oleville riihimäkeläisperheille. Jokainen perhe harkitsee itse tarvitseeko ruokapaketin.

”Koronakriisi tuo perheille murheita ja haasteita monin eri tavoin, jotka eivät ole ennakoitavissa. Kaupunki ei ruokapakettien jaon yhteydessä arvioi epidemian perheille aiheuttamia ongelmia, vaan luottaa perheiden omaan arvioon ruokapakettien tarpeesta”, Santakallio sanoo.

Ruokapaketti sisältää kyseisen viikon koulupäivien lounaat, maidon, leivän, levitteen ja kasviksia tai hedelmiä. Erityisruokavalioita ei voida huomioida ruokapakettien toimituksessa. Valmisruoat saattavat soveltua joillekin erityisruokavaliota noudattaville, mutta soveltuvuus vaihtelee ruokien mukaan.

Lähiopetuksessa oleville tarjotaan edelleen lounasta esiopetuksessa, peruskoulussa ja lukiossa. Etäopetuksessa oleville ei tarjota lämmintä lounasta, sillä tarkoitus on, että itse ruokailu tapahtuu kotona.

Kaupunki tiedottaa ensimmäisen ruokapaketin jakelusta ja käytännön järjestelyistä pääsiäiseen mennessä kaupungin verkkosivuilla ja Helmessä.

Lisätietoja:

Esa Santakallio
kehittämisjohtaja
040 330 4450
Eteläinen Asemakatu 4OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 6 Kyllä 0 Ei 6

Kommentit on suljettu.