Hyppää sisältöön

Kuljetuspalvelut

1.1.2023 alkaen riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. 

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.   

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi.

 

Kuljetuspalvelu on tarkoitettu sinulle, joka olet vaikeavammainen, etkä voi käyttää julkista liikennettä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Kuljetuspalvelu on tarkoitettu välttämättömiin työ- ja opiskelumatkoihisi sekä vapaa-ajan liikkumiseesi bussilipun hinnalla. Kuljetuspalvelumatkat tehdään taksilla tai invataksilla.

Vapaa-ajan matkoja voit saada vähintään 18 matkaa kuukaudessa Riihimäen kaupungin sekä naapurikuntien (Hausjärvi, Janakkala, Loppi ja Hyvinkää) alueella. Käyttämättömiä matkoja ei voi siirtää seuraavalle kuukaudelle. Sinulla saa olla matkalla mukana tarpeellinen saattaja.

Matkoja ei voi käyttää sairausvakuutuslain piiriin kuuluviin matkoihin kuten terveyskeskus- tai sairaalamatkoihin. Lue lisää Kelan sivuilta.

Näin tilaat kyydin

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (MAKUPA) palveluntuottaja on Taksi Helsinki Oy.

 • Tilaa kyyti Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksesta numerosta 03 4108 1617.
 • Jos sinulla on aistivamma, voit tehdä tilauksen tekstiviestinä numerosta 045 7398 0156.
 • Voit tehdä tilauksen myös Rideit-sovelluksella, joka on MAKUPA-matkojen tilaamiseen ja hallintaan tarkoitettu selainpohjainen sovellus, joka toimii tietokoneella, tabletilla sekä puhelimella.

Riihimäen kaupunki lähettää omavastuuosuuksista sinulle laskun kuukausittain jälkikäteen. Jos lasku matkojesi omavastuuosuuksista tulee lähettää jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseesi, esimerkiksi edunvalvojalle, ilmoita laskutusosoite kuljetuspalvelun myöntäjälle.

Omista matkaoikeuksistasi saat tietoa vammaispalvelujen työntekijöiltä.

Kuljetuspalvelun käyttäjän ohje

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (MAKUPA) käyttäjän ohjeesta löydät tietoa muun muassa kyydin tilaamisesta, odotusajoista, mitä pitää huomioida palvelua käytettäessä, saattajan käytöstä, matkan hinnasta ja maksamisesta, saattamis- ja avustajalisistä sekä toive- ja vakiotaksista.

 • Paikallisliikenne eli R-liikenne

  Paikallisliikenteen aikataulut ja muuta matkustamiseen liittyvää asiaa löydät Joukkoliikenne-sivulta.

  Kutsukyytipalvelu eli R-kyyti

  R-kyyti on Riihimäen kutsukyytipalvelu, joka liikennöi asiakkaiden omien reittien ja aikataulujen mukaan. Palvelua kokeillaan vuoden 2022 loppuun saakka. Lue lisää R-kyyti-sivulta.

 • Kelan myöntämällä EU:n Vammaiskortilla matkustat ilmaiseksi paikallisliikenteessä. Voit saada kortin, jos sinulle on myönnetty sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuki tai vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu. Kortti pitää hankkia itse ja se maksaa 10 €. Kotokartanosäätiön Puistonkulma auttaa tarvittaessa kortin hankkimisessa.

Lisätietoja

22 vuotta täyttäneet asiakkaat. Kuljetuspalvelut. Omaishoidon tuki.