Hyppää sisältöön

Kuljetuspalvelut

Kuljetuspalvelulla tuetaan omatoimista liikkumista. Se on tarkoitettu vaikeimmin vammaisille henkilöille, jotka eivät voi käyttää julkista liikennettä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Kuljetuspalvelulla mahdollistetaan välttämättömät työ- ja opiskelumatkat sekä liikkuminen vapaa-ajalla bussilipun hinnalla. Kuljetuspalvelumatkat tehdään taksilla tai invataksilla. Vapaa-ajan matkoja voi saada vähintään 18 matkaa kuukaudessa Riihimäen kaupungin sekä naapurikuntien (Hausjärvi, Janakkala, Loppi ja Hyvinkää) alueella. Käyttämättömiä matkoja ei voi siirtää seuraavalle kuukaudelle. Asiakkaalla saa olla mukana matkalla tarpeellinen saattaja.

Kuljetuspalveluhakemus ja siihen liitettävä lääkärintodistus löytyvät vammaispalvelun etusivun lomakkeista.

Ikäihmisille kuljetuspalvelua järjestetään ensisijaisesti sosiaalihuoltolain perusteella. Katso lisätietoja täältä.

Matkoja ei voi käyttää sairausvakuutuslain piiriin kuuluviin matkoihin kuten terveyskeskus- tai sairaalamatkoihin. Katso lisätietoja Kelan sivuilta.

Kuljetuspalvelukeskus

Kuljetuspalvelumatkat tilataan kuljetuspalvelukeskuksesta numerosta 0100 4135.

Aistivammaiset voivat tilata matkan tekstiviestinä numerosta 046 920 0535.

  • Tiedot päivittyvät myöhemmin.

  • Tiedot päivittyvät myöhemmin.

Palvelulinja

Riihimäen paikallisliikenteen palvelulinjabussiin pääsee myös apuvälineiden kanssa. Kuljettaja auttaa tarvittaessa kyytiin nousemisessa ja autosta poistumisessa. Palvelulinja voi poiketa hieman reitiltään hakemaan esimerkiksi kotipihasta. Auton voi tilata numerosta 040 753 8041. Palvelulinja voi poiketa myös viemään esimerkiksi uimahallille tai kotipihaan (kuljettajalta pyytämällä). Tarvittaessa saat henkilökohtaista ohjausta palvelulinjan ja muun paikallisliikenteen käyttöön liikkumista tukevien palvelujen ohjaajalta, puh. 019 758 4362.

Palvelulinjan aikataulut ja lisätietoa löydät täältä.

EU:n vammaiskortilla maksutta paikallisliikenteessä

EU:n vammaiskortilla matkustus on maksutonta paikallisliikenteessä. Taksikorttien poistuttua käytöstä voi paikallisliikenteessä matkustaa maksutta niiden sijaan Kelan myöntämällä EU:n vammaiskortilla. Kortin saavat mm. sellaiset henkilöt, joille on myönnetty sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuki tai vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu. Kortti hankitaan itse ja se maksaa 10 €. Kotokartanosäätiön Puistonkulma auttaa tarvittaessa kortin hankkimisessa.