Hyppää sisältöön

Koronainfo

Koronainfosivulta löydät ajankohtaisen tiedon siitä, miten Riihimäen kaupunki pyrkii omilla toimenpiteillään estää koronaviruksen leviämisen.

Suomen hallituksen linjauksista ja voimassa olevista rajoituksista voit lukea valtioneuvoston verkkosivuilta. Etelä-Suomen aluehallintoviraston koronalinjaukset ja päätökset löytyvät aluehallintoviraston verkkosivuilta. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta löytyy maakunnalliset linjaukset ja suositukset.

Riihimäen kaupungin koronatoimenpiteistä päättää kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä.

Lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronaa käsitteleviltä verkkosivuilta löytyy runsaasti ohjeita ja tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä. Koronavirustartuntaa voi ehkäistä pesemällä käsiä, huolehtimalla turvaväleistä ja käyttämällä maskia.

You find information in other languages at the bottom of the page.

 • Päivitetty 12.11.2021 klo 16.20

  Kanta-Hämeen siirryttyä koronan leviämisvaiheeseen Riihimäen kaupunki suosittelee maskinkäyttöä sisätiloissa, missä on paljon ihmisiä. Lisäksi alle 12-vuotiaiden parissa työskentelevillä on nyt maskisuositus, kuten myös hoitohenkilöstöllä. Samoin jatketaan aiemmalla etätyösuosituksella, joka ei vaikuta kaupungin palveluihin – noudatetaan yksiköiden omia etätyökäytäntöjä kaupungin etätyöohjeistuksen pohjalta. Lisäksi muistutetaan kaupunkilaisia hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä siitä, että sairaana pysyttäisiin kotona.

  Kaupungin alueella toimivilla yksityisillä toiminnanjärjestäjillä voi olla omia koronarajoituksia tai -suosituksia, joita kaupunkilaisten on syytä noudattaa. Suositukset ovat voimassa ainakin marraskuun loppuun asti.

  Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä teki linjauksensa perjantaina 12.11.21. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä ilmoitti edeltävänä päivänä maakunnan koronavirustilanteen huonontuneen ja siirtyneen leviämisvaiheeseen.

   

   

  Päivitetty 1.10.2021 klo 16.00

  Riihimäen kaupungin palvelut palaavat koronapandemian jäljiltä normaaleiksi lokakuun aikana. Kaupungin alueella toimivilla yksityisillä toiminnanjärjestäjillä voi kuitenkin olla omia koronarajoituksia tai -suosituksia, joita kaupunkilaisten on syytä noudattaa.

  Riihimäen kaupungin palveluissa otetaan käyttöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 30.9.2021 antama maskisuositus. THL:n maskisuositus ei perustu enää koronapandemian eri vaiheisiin, vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan.

  Samalla kaupunki luopuu 1.10.2021 alkaen maskien käyttösuosituksesta pois lukien joukkoliikenne, ja julkiset sisätilat, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan sekä osa kaupungin sosiaalitoimen vanhus- ja vammaispalveluista.

 • Koronarokotukset Kanta-Hämeessä

  Kanta-Hämeessä rokotukset etenevät Suomen koronarokotusstrategian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemien linjausten mukaisesti. Riihimäen seudulla rokotuksista vastaa Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä.

  Rokotusaikataulut löydät Kanta-Hämeen koronarokotukset -verkkosivustolta, jota päivitetään aina tilanteen muuttuessa ja aikataulujen täsmentyessä. Koronarokotuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia löydät usein kysytyt kysymykset -sivulta.

 • Kun epäilet sairastuneesi tai haluat tietoa

  Sairastuneiden oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, suolisto-oireet ja päänsärky. Oireiden rajuus vaihtelee suuresti täysin oireettomasta tartunnasta tehohoitoa vaativaan sairauteen.

  Koronan oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa.

  Kaikkien, joilla on koronaan viittaavia oireita, tulisi hakeutua testiin. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon:

  Riihimäen terveyskeskuksen ohjeistus ja yhteystiedot.

  HUOM! Kaikki lievät tapaukset, jossa oireiden kanssa pärjää kotonakin eikä sairaalahoidon tarve ole ajankohtainen, testataan oman terveyskeskuksen kautta. Lue lisää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

  Jos vointisi on sellainen, että et pärjää kotihoito-ohjeilla, soita: p. 019 758 5600 (koronalinja 0) tai hätätapauksissa p. 112.

  Valtakunnallinen päivystysapupalvelu on tarkoitettu kiireellisen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa varten, p. 116 117.

  Valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta, p. 0295 535 535.  Neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta. Numeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvonta on auki arkipäivisin kello 8–18 ja lauantaisin 9–15. Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

  Korona-jäljityskysely Oma Raitissa on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin jäljityskysely, jolla helpotetaan koronatartunnan jäljitystyötä.

  THL:n koronakartalta löytyvät ajantasaiset koronaviruksen tartuntatapaukset kunnittain.

  Ikäihmisten palveluohjaus

  ma–ti, to–pe klo 8–11 ja 13–15, ke klo 8–11

  (muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan)

  p. 019 758 4364

  palveluneuvonta@riihimaki.fi

  Lapsiperheiden palveluohjaus

  Lapsiperheiden palveluohjauksesta voi hakea apua ja neuvontaa perheen arkea kuormittavissa tilanteissa.

  ma-pe klo 8-16, p. 019 758 4242

  Mannerheimin lastensuojeluliitto: Lasten ja nuorten netti.

  SOS Lapsikylä.

  Vinkkejä vanhemmille siitä, kuinka rauhoittaa koronasta huolestunutta lasta.

  Suomen Mielenterveys ry: MIELI tarjoaa kriisiapua sekä aikuisille että nuorille.

 • What to do if you suspect having contracted the coronavirus

  The symptoms of coronavirus are most often fever, cough, shortness of breath and gastrointestinal symptoms. Some people show no symptoms at all.

  If your symptoms are mild, stay home. If you require treatment always contact the Medical Helpline or the local health services by phone first. You should contact the health services if your general condition worsens, you experience shortness of breath of your fever is prolonged.

  You can call the Pulssi77 helpline for acute care (019 758 5600) everyday between 8AM and 10PM. During evenings, nights and weekends you can call the emergency aid at the hospital (03 629 4500).

  More information in English.

  Information om coronaviruset på svenska finns här.

  Helplines in various languages

  Suomen mielenterveys ry, guidance in mental health issues and crisis consultation: Svenska, p. 09 2525 0112, måndag och onsdag 16–20 och tisdag, torsdag och fredag 9–13. English ja arabic, p. 09 2525 0113, Monday and tuesday 11 am–3 pm, wednesday 1 pm–4 pm and 5 pm–9 pm and thursday 10 am–3 pm.

  Helsingin ortodoksinen seurakunta, p. 09 85646299, ti, pe ja la klo 18–22, Позвони, мывыслушаем тебя… Телефон доверия Хельсинкского православного прихода.Тел. 09 856 46 299ю По понедельникам с 18:00 до 20:00 часов. Звонок проходит анонимно и разговор конфиденциальный.