Hyppää sisältöön

Koronainfo

Koronainfosivulta löydät ajankohtaisen koronavirukseen liittyvän tiedon.

Tällä hetkellä voimassa ei ole mitään koronavirukseen liittyviä rajoituksia. Mikäli rajoituksia asetettaisiin,  voit lukea niistä valtioneuvoston verkkosivuilta. Etelä-Suomen aluehallintoviraston koronalinjaukset ja päätökset löytyvät aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Seudulliset ja maakunnalliset linjaukset, suositukset ja ohjeet löytyvät Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ja  Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Riihimäen kaupungin koronatoimenpiteistä päättää kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä.

Lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronaa käsitteleviltä verkkosivuilta löytyy runsaasti ohjeita ja tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä. Koronavirustartuntaa voi ehkäistä pesemällä käsiä, huolehtimalla turvaväleistä ja käyttämällä maskia.

You find information in other languages at the bottom of the page.

  • Päivitetty 19.4.2022

    Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiailla poistuu Riihimäen kouluista, päiväkodeista ja oppilaitoksista 20.4.22, mutta maskia voi oman harkinnan mukaan edelleen käyttää.

    Lue lisää täältä.

    Päivitetty 12.4.2022

    Riihimäen koronatilanne on tällä hetkellä maltillinen. Pääsiäisen tapahtumajärjestäjiä velvoitetaan kuitenkin huomioimaan voimassa olevan tartuntatautilain 58c-pykälän edellytysten täyttyminen.

    Lue lisää täältä.

    Päivitetty 5.4.2022

    Riihimäellä koronarajoituksista on voimassa enää maskisuositus, joka koskee kaikkia yli 12-vuotiaita – myös kouluissa. Suositus on voimassa huhtikuun loppuun asti.

    Lue lisää täältä.

    Päivitetty 24.2.2022

    Iso joukko koronarajoituksia poistuu Riihimäellä tänään lukuun ottamatta maskisuositusta, joka jatkuu maaliskuun loppuun asti. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

    Liikuntaa, kuten esimerkiksi ryhmäliikuntaa, ja erilaisia kokoontumisia koskevat rajoitukset poistuvat 24.2. Myöskään Riihimäen uimahallilla ei asiakasmäärää enää rajoiteta. Riihimäen kaupungin etätyösuositus on voimassa 28.2. asti.

    Lue lisää täältä.

    Päivitetty 4.2.2022

    Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen tiettyjen liikunta- ja harrastustilojen sulkemista koskevan määräyksen ja lieventänyt kokoontumisrajoituksia 5.2.2022 alkaen. Liikunta- ja harrastustiloja koskeva päätös tarkoittaa sitä, että Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskuksen  kaikki liikuntapaikat avautuvat seurojen käyttöön 5.2.2022 alkaen.

    Lue lisää täältä.

  • Koronarokotukset Kanta-Hämeessä

    Kanta-Hämeessä rokotukset etenevät Suomen koronarokotusstrategian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemien linjausten mukaisesti. Riihimäen seudulla rokotuksista vastaa Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä.

    Rokotusaikataulut löydät Kanta-Hämeen koronarokotukset -verkkosivustolta, jota päivitetään aina tilanteen muuttuessa ja aikataulujen täsmentyessä. Koronarokotuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia löydät usein kysytyt kysymykset -sivulta.

  • Kun epäilet sairastuneesi tai haluat tietoa

    Sairastuneiden oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, suolisto-oireet ja päänsärky. Oireiden rajuus vaihtelee suuresti täysin oireettomasta tartunnasta tehohoitoa vaativaan sairauteen.

    Koronan oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa.

    Ajankohtaista tietoa koronatesteistä

    Jos oireesi ovat lievät, etkä kuulu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, voit tehdä halutessasi kotitestin.

    Kotitestin positiivista tulosta ei tarvitse varmentaa laboratoriotestillä, jos

    • oireesi ovat lieviä eivätkä vaadi yhteydenottoa terveydenhuoltoon
    • et tarvitse virallista eristyspäätöstä tartuntatautipäivärahan saamiseksi.

    Matkustuksen ja koronapassin vuoksi testausta tarvitsevia pyydetään käyttämään yksityisiä testauspisteitä.

    Kotitestin tulos on luotettavampi, jos testi toistetaan useana peräkkäisenä päivänä tai 2–3 päivän välein. Jos oireisen kotitesti on negatiivinen, niin testin voi tehdä 2–3 päivän kuluttua uudelleen, jos oireet jatkuvat.

    THL: koronaviruksen kotitestit

    HUOM! Kaikki koronatapaukset, joissa tarvitaan virallinen koronatesti, testataan oman terveyskeskuksen kautta. Lue lisää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

    Jos vointisi on sellainen, että et pärjää kotihoito-ohjeilla, soita: p. 019 758 5600 (koronalinja 0) tai hätätapauksissa p. 112.

    Valtakunnallinen päivystysapupalvelu on tarkoitettu kiireellisen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa varten, p. 116 117.

    Valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta, p. 0295 535 535.  Neuvontaa on mahdollista saada myös tekstiviestillä numerossa 050 902 0163. Tekstiviestineuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta. Numeroista ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvonta on auki arkipäivisin kello 8–18 ja lauantaisin 9–15. Palvelua saa tällä hetkellä suomeksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

    Korona-jäljityskysely Oma Raitissa on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin jäljityskysely, jolla helpotetaan koronatartunnan jäljitystyötä.

    THL:n koronakartalta löytyvät ajantasaiset koronaviruksen tartuntatapaukset kunnittain.

    Ikäihmisten palveluohjaus

    ma–ti, to–pe klo 8–11 ja 13–15, ke klo 8–11

    (muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan)

    p. 019 758 4364

    palveluneuvonta@riihimaki.fi

    Lapsiperheiden palveluohjaus

    Lapsiperheiden palveluohjauksesta voi hakea apua ja neuvontaa perheen arkea kuormittavissa tilanteissa.

    ma-pe klo 8-16, p. 019 758 4242

    Mannerheimin lastensuojeluliitto: Lasten ja nuorten netti.

    SOS Lapsikylä.

    Vinkkejä vanhemmille siitä, kuinka rauhoittaa koronasta huolestunutta lasta.

    Suomen Mielenterveys ry: MIELI tarjoaa kriisiapua sekä aikuisille että nuorille.

  • What to do if you suspect having contracted the coronavirus

    The symptoms of coronavirus are most often fever, cough, shortness of breath and gastrointestinal symptoms. Some people show no symptoms at all.

    If your symptoms are mild, stay home. If you require treatment always contact the Medical Helpline or the local health services by phone first. You should contact the health services if your general condition worsens, you experience shortness of breath of your fever is prolonged.

    You can call the Pulssi77 helpline for acute care (019 758 5600) everyday between 8AM and 10PM. During evenings, nights and weekends you can call the emergency aid at the hospital (03 629 4500).

    More information in English.

    Information om coronaviruset på svenska finns här.

    Helplines in various languages

    Suomen mielenterveys ry, guidance in mental health issues and crisis consultation: Svenska, p. 09 2525 0112, måndag och onsdag 16–20 och tisdag, torsdag och fredag 9–13. English ja arabic, p. 09 2525 0113, Monday and tuesday 11 am–3 pm, wednesday 1 pm–4 pm and 5 pm–9 pm and thursday 10 am–3 pm.

    Helsingin ortodoksinen seurakunta, p. 09 85646299, ti, pe ja la klo 18–22, Позвони, мывыслушаем тебя… Телефон доверия Хельсинкского православного прихода.Тел. 09 856 46 299ю По понедельникам с 18:00 до 20:00 часов. Звонок проходит анонимно и разговор конфиденциальный.