Hyppää sisältöön
Kuvituskuva Vahteriston luonnonsuojelualueelta.
Kuva: Jenniina Nummela

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

1.1.2023 alkaen riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. 

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.   

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi.

 

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat sinulle apua päihde- tai muihin riippuvuuksiin sekä niihin liittyviin elämänhallintaongelmiin. Tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden ongelmakäyttöä sekä erilaisiin riippuvuuksiin liittyviä sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut tukevat selviytymistäsi niissä elämäntilanteissa, joissa päihteiden käyttö tai muut riippuvuudet haittaavat sinun, perheesi tai yhteisön elämää.

Päihdepalveluita Riihimäellä tarjoavat Nuortentalo Nuppi ja Tiilikadun kuntoutumisyksikkö. Lisäksi Riihimäellä toimii AA-ryhmiä ja Al-anon-ryhmä. Lähimmät NA-ryhmät ovat tällä hetkellä Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.