Hyppää sisältöön

Perheasioiden sovittelu

1.1.2023 alkaen riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. 

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.   

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi.

 

Jotta lapset selviäisivät erosta mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että lapsen asiat saadaan sovittua rakentavasti vanhempien mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta. Perheasioiden sovittelussa pyritään estämään erimielisyyksien kasvaminen vanhempien välisiksi jatkuviksi riidoiksi.

Perheasioiden sovittelijat tarjoavat apua vanhempien välisten keskustelujen edistämiseksi. Tavoitteena on lasten suhteiden säilyminen molempiin vanhempiinsa sekä perheenjäsenten arjen sujuminen erosta huolimatta. Sovittelussa keskustellaan kaikista niistä kysymyksistä, joita lasten asioiden järjestämiseen liittyy ja joista vanhempien on vaikea keskenään päästä yksimielisyyten.

Yhteystiedot:

So­vit­te­lu­koor­di­naat­to­ri (Rii­hi­mä­ki, Haus­jär­vi ja Lop­pi) p. 050 568 1326
perheasioidensovittelu.riihimaki@omahame.fi

Ajanvaraus ja tiedustelut ma klo 12-14 ja ke klo 10-12.