Hyppää sisältöön
Joukkoliikennettä apuvälineitä käyttäville

Kulkeminen

 • Riihimäen paikallisliikenteen palvelulinja on kaikille avoin bussilinja, joka vie tai hakee pyydettäessä muualtakin kuin reitin varrelta (esimerkiksi kotipihasta) silloin, kun reitti kulkee lähistöllä. Auton voit tilata hakemaan puhelinnumerosta 040 753 8041. Kuljettaja kertoo mistä ja milloin hakeminen onnistuu. Linja ajetaan matalalattiaisella pikkubussilla, joten kyytiin pääsee helposti esim. pyörätuolin, rollaattorin tai lastenvaunujen kanssa. Kuljettajalta saa tarvittaessa apua.

  Mikäli tarvitset opastusta palvelulinjan käytössä, ota yhteyttä koti- ja vanhuspalveluihin puh. 050 300 2202, Maarit Lindholm-Teräväinen.

  Palvelulinjan aikataulut ja reitit löytyvät tältä sivulta

 • Tieto päivittyy myöhemmin.

 • Mikäli ikääntynyt ei pääse kulkemaan palvelulinjalla, kuljetuspalvelulla pyritään tukemaan itsenäistä elämää kotona. Kuljetuspalvelumatkat on tarkoitettu auttamaan asiakkaan omatoimista päivittäisten asioiden hoitamista ja sosiaalisen elämän ylläpitämistä.

  Kuljetuspalveluja myönnetään yksilölliseen tarpeeseen perustuen. Kotona asuvalle myönnetään enintään kahdeksan yhdensuuntaista taksimatkaa kuukaudessa. Palvelutalossa asuville asiakkaille myönnetään enintään neljä yhdensuuntaista taksimatkaa. Käyttämättä jääneitä matkoja ei voi siirtää muille kuukausille.

  Asiakkaalta perittävä kuljetuspalvelumaksu on sama kuin Riihimäen sisäisen linja-autoliikenteen taksa, tällä hetkellä 2 euroa/matka.

  Vähintään 10 %:n sotainvalideilta tai rintamatunnuksen omaavilta sotaveteraaneilta ei peritä omavastuuosuutta.

  Taksimatkat voi tehdä vain Riihimäen kaupungin alueella. Mikäli asiakas matkustaa Riihimäen ulkopuolelle, maksaa hän itse matkastaan Riihimäen kaupungin rajojen ulkopuolisen osuuden suoraan taksinkuljettajalle.

  Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua ei voi käyttää sairaala-, terveyskeskus-, poliklinikka- tai kuntoutusmatkoihin, vaan siihen on tarkoitettu Kelan matkakorvaukset.

 • Voit täyttää kuljetuspalveluhakemuksen Palveluneuvonnan avustuksella.

  Taksikorttia myönnettäessä arvioidaan aina yksilöllistä palvelutarvetta ja lopullinen ratkaisu tehdään yksilöllisen tarveharkinnan perusteella. Tässä joitakin kuljetuspalveluiden myöntämisperusteita:

  • Hakijalla tulee olla kotipaikka Riihimäellä.
  • Hakijalla on pitkäaikaisesti vaikeuksia liikkumisessa, mutta hän ei ole oikeutettu vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun
  • Hakijalla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia taksin käyttöön.
  • Kuljetuspalvelua ei myönnetä, mikäli asiakkaalla on mahdollisuus oman auton käyttöön.
 • Kuljetuspalvelumatkan voit tilata joko sähköisesti tai kuljetuspalvelukeskuksesta numerosta 0100 4135.

  Kuljetuspalvelumatkojen nettitilaussivustoon pääset täältä.

  Aistivammaiset voivat tilata matkan tekstiviestinä numerosta 046 920 0535.

  Voit tilata neljä (4) yhdensuuntaista pikamatkaa kuukaudessa. Muut matkat tulee tilata edellisenä päivänä tai viimeistään kaksi tuntia ennen haluttua matka-ajankohtaa.