Hyppää sisältöön

Kotihoito

Kotihoidolla tarkoitetaan asiakkaan kotiin järjestettyjä sosiaali- ja terveyspalveluja, kuten apua, tukea, hoivaa ja hoitoa sekä ohjausta arjen perustoiminnoissa. Kotiin on mahdollista saada apua useita kertoja päivässä ja jopa yöaikaan.

Asiakkaan tilanne arvioidaan aina yksilöllisesti ja pyritään löytämään hänen tilanteeseensa parhaiten sopivat ratkaisut. Palvelut ja käyntien määrä perustuvat asiakkaan kanssa laadittuun hoito- ja palvelusuunnitelmaan.

Kuntouttavan työotteen periaattella asiakasta aktivoidaan osallistumaan omien voimavarojensa mukaan päivittäisten toimintojen hoitamiseen. Myös sairauksien hyvä hoito ja toimintakyvyn laskun syyn selvittäminen on tärkeää. Tarpeen mukaan asiakkaan hoitoon osallistuu kuntoutuksen eri ammattilaisia, kuten fysioterapeutti.

Kuvapuhelinpalvelu

Riihimäen kaupunki on kehittänyt kuvapuhelinpalvelua, joka on osoittautunut suosituksi ja toimivaksi tukimuodoksi koti- ja kotisairaanhoidon asiakkaille. Kuvapuhelimen avulla tarjottava etähoiva on ennaltaehkäisevää, tavoitteellista ja kuntouttavaa seniorityötä.

Kuvapuhelin on tablettitietokone, jonka kautta hoitaja on yhteydessä kotona olevaan asiakkaaseen. Riihimäen kaupunki lainaa asiakkailleen tablettitietokoneen eli kuvapuhelimen, latausjohdon sekä tukijalan. Kuvapuhelinpalvelu on maksullista.

  • Kuvapuhelimen käyttö on yllättävän helppoa!
  • Saat henkilökohtaista opastusta niin paljon kuin tarvitset kuvapuhelinhoitajan tekemillä kotikäynneillä.
  • Kuvapuhelimella voit halutessasi olla yhteydessä myös läheisiisi..
  • Etähoiva lisää kotona asuvan seniorin turvallisuutta ja lievittää yksinäisyyttä.

Kotihoidon esimiehet