Hyppää sisältöön

Kotihoito

Mikäli kaipaat apua kotona selviytymiseen alentuneen toimintakyvyn, sairauden tai muun syyn takia, voit tarvita kotihoidon palveluja. Kotihoidon asiakkaaksi hakeudutaan palveluneuvonnan kautta. Kotihoidon palveluja on mahdollista saada useita kertoja päivässä sekä myös yöaikaan. Kotihoito voi olla säännöllistä tai tilapäistä.

Jokaisen asiakkaan tilanne arvioidaan aina yksilöllisesti ja pyritään löytämään juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivat ratkaisut. Palvelut ja käyntien määrät perustuvat kanssasi laadittuun hoito- ja palvelusuunnitelmaan.

Kotihoidon hoitajat auttavat sinua selviytymään arjen toiminnoista keskittyen henkilökohtaiseen tukeen, hoivaan ja hoitoon. Kuntouttavan työotteen periaatteella asiakkaita aktivoidaan osallistumaan omien voimavarojensa mukaan päivittäisten toimintojen hoitamiseen. Myös sairauksien hyvä hoito ja toimintakyvyn laskun syyn selvittäminen on tärkeää.

Tarpeen mukaan asiakkaan hoitoon osallistuu kuntoutuksen eri ammattilaisia, kuten esimerkiksi fysioterapeutti.

 • Riihimäen kaupunki on kehittänyt kuvapuhelinpalvelua, joka on osoittautunut suosituksi ja toimivaksi tukimuodoksi kotihoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaille. Kuvapuhelimen avulla tarjottava etähoiva on ennaltaehkäisevää, tavoitteellista ja kuntouttavaa seniorityötä.

  Kuvapuhelin on tablettitietokone, jonka kautta hoitaja on yhteydessä kotona olevaan asiakkaaseen. Riihimäen kaupunki lainaa asiakkailleen tablettitietokoneen eli kuvapuhelimen, latausjohdon sekä tukijalan. Kuvapuhelinpalvelu on maksullista.

  • Kuvapuhelimen käyttö on yllättävän helppoa!
  • Saat henkilökohtaista opastusta niin paljon kuin tarvitset kuvapuhelinhoitajan tekemillä kotikäynneillä.
  • Kuvapuhelimella voit halutessasi olla yhteydessä myös läheisiisi.
  • Etähoiva lisää kotona asuvan seniorin turvallisuutta ja lievittää yksinäisyyttä.

Yhteystiedot

Ikäihmisten palveluneuvonta ja -ohjaus

Ikäihmisten palveluneuvonta ja -ohjaus

Aukioloajat

Puhelinajat ovat maanantaista perjantaihin kello 8-11 sekä ma, ti, to ja pe kello 13-15

Muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan.

Kotihoidon kotiutusnumeroon ilmoitetaan kotiutuvista asiakkaista, joilla on jo käytössään kotihoidon  palvelut.

Kotihoidon esimiehet