Hyppää sisältöön

Kodin muutostyöt

1.1.2023 alkaen riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. 

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.   

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi.

 

Kodin muutostyöt voivat olla tarpeen, jotta voit asua omassa kodissasi silloinkin, kun käytät apuvälineitä tai liikkumisesi on käynyt aiempaa hankalammaksi. Esteettömässä asunnossa pystyt elämään omien toiveidesi ja tarpeittesi mukaista elämää myös ikääntyneinä.

Kun huomaat itse, tai omaisesi tai vaikkapa kotihoidon työntekijä huomaa, että kodissasi on arkea haittaavia esteitä, pyritään asuntoa korjaamaan esteettömäksi. On tärkeää, että kulkutiet ovat vapaat, päivittäisille toimille on tilaa ja jokapäiväiset tavarat helposti saatavissa.

Voit hakea avustusta kodin muutostöihin. Yleisenä perusteena on, että korjaus- ja muutostöiden tulee olennaisesti parantaa kotona pärjäämistä. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi saniteettitilojen ja kulkuväylien korjaamiseen sekä turvallisuuden parantamiseen. Tarvittavaa turvallisuustekniikkaa voivat olla esimerkiksi ovihälytin, mattohälytin tai turvaliesi.

Asunnon peruskorjaustoimenpiteet eivät kuulu avustuksen piiriin.

Avustuksen hakeminen

Avustusta voit hakea lomakkeella “Avustushakemus ikääntyneiden asunnonmuutostöihin”. Lomakkeen saat palveluohjauksen toimistosta.

Avustusta myönnettäessä käytetään tulo- ja varallisuusharkintaa. Avustus on mahdollinen, mikäli hakijatalouden bruttotulot ovat alle 1 700 € kuukaudessa ja säästöt alle 10 000 €. Omavastuuosuus riippuu hakijatalouden bruttotuloista.

 

Lisätietoja

Ikäihmisten palveluohjaus ja sosiaalityö
käyntiosoite: Eteläinen Asemakatu 4, A-rappu
postiosoite: 11130 Riihimäki

Yhteystiedot:

Tuomaala Elina
p. 040 676 1964, elina.tuomaala@riihimaki.fi
Palvelukoordinaattori

Jokimäki Elina
p. 040 330 4411, elina.jokimaki@riihimaki.fi
Sosiaalityöntekijä