Hyppää sisältöön

Kodin muutostyöt

Kodin muutostyöt voivat olla tarpeen, jotta voit asua omassa kodissasi silloinkin, kun käytät apuvälineitä tai liikkumisesi on käynyt aiempaa hankalammaksi. Esteettömässä asunnossa pystyt elämään omien toiveidesi ja tarpeittesi mukaista elämää myös ikääntyneinä.

Kun huomaat itse, tai omaisesi tai vaikkapa kotihoidon työntekijä huomaa, että kodissasi on arkea haittaavia esteitä, pyritään asuntoa korjaamaan esteettömäksi. On tärkeää, että kulkutiet ovat vapaat, päivittäisille toimille on tilaa ja jokapäiväiset tavarat helposti saatavissa.

Voit hakea avustusta kodin muutostöihin. Yleisenä perusteena on, että korjaus- ja muutostöiden tulee olennaisesti parantaa kotona pärjäämistä. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi saniteettitilojen ja kulkuväylien korjaamiseen sekä turvallisuuden parantamiseen. Tarvittavaa turvallisuustekniikkaa voivat olla esimerkiksi ovihälytin, mattohälytin tai turvaliesi.

Asunnon peruskorjaustoimenpiteet eivät kuulu avustuksen piiriin.

Avustuksen hakeminen

Avustusta voit hakea lomakkeella “Avustushakemus ikääntyneiden asunnonmuutostöihin”. Lomakkeen saat palveluohjauksen toimistosta.

Avustusta myönnettäessä käytetään tulo- ja varallisuusharkintaa. Avustus on mahdollinen, mikäli hakijatalouden bruttotulot ovat alle 1 700 € kuukaudessa ja säästöt alle 10 000 €. Omavastuuosuus riippuu hakijatalouden bruttotuloista.

Lisätietoja