Hyppää sisältöön

Apuväline- ja hoitotarvikepalvelu

1.1.2023 alkaen riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. 

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.   

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi.

 

Terveyskeskuksen apuvälinepalvelusta voit lainata liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavia apuvälineitä. Lyhytaikaiseen lainaan apuvälineitä saat esimerkiksi leikkauksen ja tapaturman jälkeen. Pitkäaikaiskäyttöön tai omaksi apuvälineitä myönnetään lääkinnällisenä kuntoutuksena asiantuntija-arvion perusteella. Apuvälinetarpeen arvioimiseksi tehdään tarvittaessa kotikäynti. Apuvälinepalvelu on maksutonta.

Hoitotarvikepalvelusta saat maksutta hoitotarvikkeita sairauksien hoitoon. Hoitotarvikkeita ovat avanne- ja haavanhoitotuotteet, diabeteksen hoitovälineet, vaipat ja virtsaamisen apuvälineet eli katetrit. Hoitotarvikkeiden saamisen edellytyksenä on lääketieteellisin perustein todettu pitkäaikainen sairaus, joka on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Palvelu on sinulle maksutonta.