Hyppää sisältöön
Kuvituskuva kotihoivasta

Apua kotiin

1.1.2023 alkaen riihimäkeläisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. 

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.   

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista. 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi.

 

Kotiin saatavat palvelut tulevat tarpeellisiksi silloin, kun arki omassa kodissa ei suju enää omin voimin. Tavoitteena on mahdollistaa ikäihmisten laadukas ja turvallinen kotona asuminen.

Tarjolla on sekä ennaltaehkäiseviä että kuntouttavia palveluja. Joskus kotiin tarjottava apu voi olla niinkin pientä kuin kauppakassipalvelu tai lainarollaattori, joskus taas on tarpeen järjestää vaikkapa kotihoitoa ympäri vuorokauden.

Kotiin saatavista palveluista saat parhaiten tietoa ottamalla yhteyttä palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Ikäihmisten palveluneuvonta ja -ohjaus
p. 019 758 4364, palveluneuvonta.riihimaki@omahame.fi
Puhelinajat maanantaista perjantaihin kello 8-11. Muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan.