Hyppää sisältöön
Joukko ihmisiä soittaa rumpuja ringissä illuusio -tapahtumassa.

Maahanmuuttajien palvelut

Riihimäen kaupungilla voit asioida kaikissa palveluissa taustastasi riippumatta. Lisätietoa esimerkiksi sosiaalipalveluista, lasten kouluista tai vaikka asumisen palveista saat suoraan näiltä sivustoilta. Mikäli tarvitset apua, neuvontaa tai lisätietoja esimerkiksi muuttamisesta Riihimäelle, koulutusmahdollisuuksista tai vaikka vapaa-ajan mahdollisuuksista, voit tulla käymään ohjaus- ja neuvontapisteellä.

 • Ohjaus- ja neuvontapalvelupiste on auki normaalisti 21.2.2022 alkaen. Muista yleiset koronaohjeet, kasvomaskit, käsihygienia sekä turvavälit.

  Kaikille maahanmuuttajille maahantuloperusteesta riippumatta on tarjolla ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi kotoutumisesta, koulutuksesta ja työnteosta, kunnan ja valtion palveluista tai suomalaisesta yhteiskunnasta, lainsäädännöstä ja erilaisista luvista. Ohjausta tarjotaan ilman ajanvarausta Riksulan neuvontapisteellä.

  Matkakeskuksen Liikerata, matala rakennus, Eteläinen Asemakatu 2, 11130 Riihimäki.

  Avoinna ilman ajanvarausta.

  Maanantaisin ja torstaisin kello 10–11 ja 12–15.30.

  Voit myös soittaa neuvontapisteen puhelinnumeroon 040 716 2501.

  Puhelinneuvonta on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin 10–15.30.

 • Kiintiöpakolaiset, turvapaikkaprosessin kautta oleskeluvan saaneet saavat kaupungin aikuissosiaalityöltä tukea ja apua kotoutumiseen, Suomeen muuttamiseen ja Suomessa asumiseen liittyen.  Mikäli tarvitset apua kotoutumiseen tai haluat, että kaupunki selvittää kotoutumisesi edellytykset, voit pyytää, että sinulle tehdään alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma. Alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma tehdään yleensä joko TE-toimiston tai kaupungin toimesta.

  Riihimäen perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluohjaus ja päivystys palvelee numerossa 019 758 4242 arkisin klo 8–16.

 • Riihimäen asukkaista noin 5,5 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia. Kunnilla on Suomessa velvollisuus huolehtia palveluiden soveltumisesta myös maahanmuuttajataustaisille kuntalaisille sekä tukea maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen ja kotikuntaan.

  Laki kotoutumisen edistämisestä edellyttää, että jokainen kunta laati kotouttamisohjelman, joka tulee tarkistaa vähintään joka neljäs vuosi. Riihimäen kaupungilla on voimassa Seudullinen kotouttamisohjelma 2021–2024, joka on Riihimäen, Hausjärven ja Lopen yhteinen ohjelma.

  Seudullinen kotouttamisohjelma 2021–2024 on laadittu monialaisena viranhaltijavalmisteluna vuoden 2020 aikana. Ohjelman laadintaan on osallistunut kuntien lisäksi alueella toimivia viranomaisia, koulutuspalveluiden tarjoajia ja kolmannen sektorin toimijoita. Kotouttamisohjelman laadintaa on ohjannut seudullinen kotouttamistyön ohjausryhmä. Kotouttamisohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa joulukuussa 2020.

  Seudullinen kotouttamisohjelma 2021-2024