Hyppää sisältöön
Valokuva kirjastossa olevasta viherkasvista

Näyttelyt ja tapahtumat

Kirjastossa on erilaisia näyttelytiloja, joita voi hakea oman tai ryhmän näyttelyn pitämiseen. Taidenäyttelyiden lisäksi kirjastossa on erilaisia kirjaston omia kirjanäyttelyitä, joissa esitellään ja nostetaan esille kirjaston kauno- ja tietokirjallisuuden aineistoja.

Parhaillaan kirjastossa esillä olevat näyttelyt löydät tästä.

Samuli Parosen salissa

kuvassa taidenäyttelyn mainosjuliste
11.11.-13.12. Afrikan ooppera – kuvanveistäjä, kuvataiteijija Taisto Rauta.
Avajaiset 10.11. klo 16.00 alkaen. Taiteilija paikalla myös 14.11., 21.11. ja 12.12. klo 16.00-18.00.

Aikuisten vitriinit

kuvassa postikortteja

Kirja-aiheisia postikortteja

Aikuisten kirjanäyttelyt

kuva kirjanäyttelystä  Kirjaston Samuli Parosen salissa esillä 11.11.-13.12. Afrikan ooppera - kuvanveistäjä, kuvataiteijija Taisto Rauta. Avajaiset 10.11. klo 16.00 alkaen. Taiteilija paikalla myös 14.11., 21.11. ja 12.12. klo 16.00-18.00. Tervetuloa näyttelyyn kuva kirjanäyttelystä kuva kirjanäyttelystä

Miesten kynästä – miesten kirjoittamia kirjoja
Jakarandapuun lapset ja muita kertomuksia Lähi-Idästä
Rakkauskirjeitä Montmartrelle ja muita ranskalaisia kirjoja

Tietonäyttely: Movember ja muita miesten juttuja

Lasten kirjanäyttelyt

Kuka tulee pelaamaan? -näyttelymitä tänään syötäisiin? -näyttelyjoulua -kirjanäyttely

Kuka tulee pelaamaan?
Mitä tänään syötäisiin?
Joulua!

Alasalin kirjavitriininäyttelyt

Joulukirjoja

Tapahtumat

Kirjaston tapahtumat löydät erillisestä tapahtumakalenterista kirjaston pääsivun alaosasta.

Kirjastolaki (1492/2016) määrittelee yleisesti myös kirjastojen tapahtumatoimintaa. Lähtökohtia kirjastolain tavoitteen toteuttamisessa ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus. Riihimäen kaupunginkirjaston tapahtumatoimintaa ohjaa lisäksi ajankohtaisuus ja paikallisuus. Ensisijalla ovat yleishyödylliset, ei-kaupalliset tapahtumat. Tapahtumatoimintaa koordinoi tapahtumatiimi.

Kirjastossa järjestetään aktiivisesti monenlaisia tapahtumia satutunneista kirjailijavierailuihin ja muihin yleisötilaisuuksiin. Lisäksi kirjasto tarjoaa kokoontumistiloja yhdistys- ja harrastustoimintaan. Se järjestää myös tapahtumia kirjaston ulkopuolella ja osallistuu mahdollisuuksien mukaan muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin.

 • Kirjasto järjestää tapahtumia myös asiakastoiveiden pohjalta. Ehdottamasi tapahtuma voi olla esimerkiksi kirjailijavierailu, luento, konsertti tai työpaja. Tapahtumat valitsee ehdotusten pohjalta kirjasto ja ne pidetään kirjaston aukioloaikoina.

  Jos toimit tapahtuman yhteyshenkilönä, muistathan ilmoittaa myös yhteystietosi. Ellei tapahtuman toteuttaja ole tiedossasi, voit ehdottaa pelkästään tapahtuman aihetta. Tapahtuma voi olla kertaluonteinen tai toistuva. Kirjasto ei peri tilavuokraa tapahtumista, joiden järjestämiseen se itse aktiivisesti osallistuu.

  Ehdota tapahtumaa kirjastoon

 • Voit toivoa kirjaston tiloja myös omaan käyttöösi esimerkiksi kokousta, työpajaa, luentoa tai konserttia varten. Tapahtumat valitsee ehdotusten pohjalta kirjasto.

  Huomaathan, että järjestäessäsi tapahtuman itse olet päävastuussa käytännön järjestelyistä ja tiedottamisesta. Mahdollinen tilavuokra määräytyy tilan ja varausajan perusteella. Varattu tila on käytössäsi kirjaston aukioloaikoina. Varaus voi olla kertaluonteinen tai toistuva.

  Haluan järjestää tapahtuman kirjastossa

Käytössä olevat tilat

  • Näyttely- ja monitoimitila 1. kerroksessa, pinta-ala 112 m².
  • Salissa voi olla enintään 80 henkeä.
  • Samuli Parosen salia voi vuokrata taide- ja harrastusnäyttelyihin ja rajoitetusti muihin tilaisuuksiin, kuten yleisötilaisuuksiin.
  • Tilaisuuksia varten salia voi varata 1–4 tunniksi kerrallaan.
  • Perusvarustus: videotykki ja valkokangas, flyygeli, tarvittaessa langaton tai langallinen äänentoisto.
  • Sali on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.
  • Muilta kuin kaupungin toimijoilta peritään mahdollinen tilavuokra, josta sovitaan erikseen kirjaston kanssa. Salin vuokra on 20,18 €/h (muut tilaisuudet).
 • Ai­kuis­ten­osas­ton kiin­teät vit­rii­nit

  • 8 kpl  2. kerroksessa, ylätaso
  • koko 41,5 x 66,5 cm ja korkeus 13 cm
  • vitriinit ovat lukittavat

  Aikuistenosaston kiinteitä vitriineitä voi varata pienempiin näyttelyihin ja ne ovat maksuttomia. Vitriininäyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

  Las­ten­osas­ton vit­rii­nit (tulossa käyttöön syksy/talvi 2022)

  • 1-2 kpl 2.kerroksessa lasten- ja nuorten osastolla.
  • vitriinit ovat lukittavat

  Vitriineitä voi varata lapsille sopivia näyttelyitä varten ja ne ovat maksuttomia. Vitriininäyttelyt vaihtuvat kuukausittain.