Hyppää sisältöön

Digitointihuone Muuntamo

Kirjaston Alasalissa on Muuntamo-niminen tila, jossa voit itsepalveluna ja maksutta digitoida VHS-nauhoja, LP-levyjä, c-kasetteja, dioja, negatiiveja ja valokuvia.

Laitteisiin on selkeät käyttöohjeet. LP-levyjen, c-kasettien ja valokuvien digitoinnissa tarvitset tietokoneen käytön perustaitoja.

Ensikertalaisten on mahdollista saada Muuntamon käytön opastusta. Opastuksesta sinun on sovittava aina etukäteen. Opastusta on saatavissa pääasiassa arkisin klo 9–15. Laitteet ovat muuten käytettävissäsi kirjaston aukioloaikoina. Opastusta ei ole kesäaikana 1.6.–31.8.

Kun tulet käyttämään Muuntamoa, ilmoittaudu yläkerran lainaustoimistossa. Käyttäjien on luovutettava pantiksi kuvallinen henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

VHS-nauhojen digitointiin sinun on itse hankkittava tallennuskelpoiset DVD-levyt, joita ovat DVD-R, DVD+R, DVD-RW ja DVD+RW. Kaksikerroslevyt (Double Layer, DL) eivät käy. Aikaa varatessasi huomioi, että digitointi kestää yhtä kauan kuin videotallenteen kesto on. Kirjastolla on adapteri pienille VHS-formaateille Super VHS ja VHS-c.

VIDEO 8-, Hi8-, Digital 8- ja miniDV-formaatit täytyy digitoida kameran kautta, ja asiakkaan on tuotava mukanaan tarvittavat kameran johdot.

Videonauhojen digitoinnissa käytettävän laitteen malli on LG DVD/VCR Recorder RC388.

LP-levyjen ja C-kasettien sisällön voit polttaa CD-levylle sekä siirtää muistitikulle ja mp3-soittimeen. Kuvat voit tallentaa USB-muistiin tai CD-levylle.