Hyppää sisältöön
Kirjoja, kirjahyllyjä ja kukkia aikuistenosastolla
Kuva: Olli Setälä

Ikäihmisten palvelut

Tältä sivulta löydät ikäihmisille tarjoamamme palvelut joihin kuuluu mm. Kir­jat ko­tiin -pal­ve­lu, Celian pal­ve­lut lu­ke­mi­ses­tei­sil­le sekä di­gi­val­men­nus.

Kirjat kotiin -palvelu

Riihimäen kaupunginkirjaston Kirjat kotiin -palvelu on tarkoitettu sinulle, joka et korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi voi itse tulla kirjastoon.

Kirjat kotiin -palvelu on täysin maksuton palvelu. Ennen palvelun aloittamista kysymme lukumieltymyksiäsi ja teemme palvelusopimuksen.
Palvelusopimus on mahdollista tehdä myös väliaikaisena esimerkiksi sairauden ajaksi. Käytössäsi on kaikki kirjaston aineisto. Aineisto toimitetaan sinulle kotiin kerran kuukaudessa ja kirjaston henkilökunta huolehtii aineistosi eräpäivistä.

Halutessasi voit saada valmiiksi kootun kirjakassin toivomustesi mukaisesti. Kirjakassin toimittaa valtuuttamasi henkilö.

Kirjat kotiin -palvelun asioissa voit ottaa yhteyttä:

Virsun lukupiiri

Vapaaehtoiskeskus Virsussa lukupiiri on kokoontunut jo syksystä 2009 lähtien. Joka kuukausi kymmenkunta innokasta piiriläistä kokoontuu jakamaan lukukokemuksensa. Syksystä 2021 alkaen Virsun lukupiiri kokoontuu Riksulassa, osoitteessa Eteläinen Asemakatu 2.

Palvelut lukemisesteisille – Celia

Celia on erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää äänikirjoja lukemisesteisille. Lue lisää Celia-palvelusta.

Voit rekisteröityä Celian asiakkaaksi kirjastossa, jos sinulla on jokin lukemiseste. Celian verkkopalveluasiakkaana voit kuunnella e-äänikirjoja omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkopalvelussa on käytettävissä Celian koko äänikirjakokoelma, tällä hetkellä noin 40 000 kirjaa. Kirjastosta voit lainata myös CD-muotoisia äänikirjoja.

Celian verkkosivut: https://www.celia.fi/.

Celia-asioissa voit ottaa yhteyttä

Digivalmennus

Kirjaston Digivalmentajalta voit pyytää opastusta ja apua laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Voit saada apua myös esimerkiksi oman laitteesi peruskäytössä, omien tiedontarpeidesi mukaan. Digivalmennus on henkilökohtaista, maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille. Kirjastossa on opastukseen käytettävissä pöytäkoneita, kannettavia tietokoneita ja tabletteja. Voit saada opastusta ajanvarauksella ti–to klo 13–15 välisenä aikana. Henkilökohtainen opastusaika on 1 tunti.

Digiopastusta ei ole kesäaikana 1.6.–31.8.

Kerro varatessa yhteystietosi sekä toiveesi opastuksen aiheesta. Huomioithan, että emme korjaa, huolla tai asenna laitteita. Opastustilanteessa vastaat itse henkilökohtaisista ja salassa pidettävistä tiedoistasi sekä omista laitteistasi ja niiden mahdollisista teknisistä vioista.

Varaa aika digiopastukseen

Varaa aika opastukseen tai kysy lisätietoja kirjastosta