Katu- ja puistoyksikkö Kulttuuri ja vapaa-aika Liikunta Sivistyspalvelut Tekniset palvelut Varhaiskasvatus

Auton vapaapäivänä taito- ja kepparirataa, kukkaistutuksia ja kadonnut karhunpoika 

Riihimäen kaupunki, HAMK Liikenneala ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteistyössä Liikkujan viikolla perjantaina 20.9.2019 klo 9.00–14.00 Auton vapaapäivä -tapahtuman.

Ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille suunnattu tapahtuma järjestetään keskustassa kirjastonpuiston, Kauppakujan ja Granitin aukion alueella. Granitin aukiolla lapset pääsevät omilla pyörillään pyöräilyn taitoradalle ja kokemaan omakohtaisesti tarkkavaisuuden merkityksen liikenteessä. Kirjastonpuistossa voi tutustua heijastinpuuhun, kipaista keppihevosradalla ja isoimmat lapset voivat testata sähköpyörää. Kauppakujalla on esillä myös Lehdon Liikenteen linja-auto.

Tapahtuman ajaksi Kauppakuja suljetaan moottoriajoneuvoilta välillä Hämeenkatu–Junailijankatu. Tonteille ajo on sallittu koko tapahtuman ajan. Pysäköinti kielletään Kauppakujalla torstai-illasta (19.9.) alkaen. Pyydämmekin lähialueen asukkaita ja yrittäjiä huomioimaan tämän etukäteen. HAMK Liikennealan opiskelijat ohjaavat liikennettä tapahtuman aikana klo 9.00–14.00. Auton_vapaapvä

 

Kukkiva lauta-aita, katumaalauspiste ja kadonnut karhunpoika

Samana päivänä Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut järjestää Karhunpoika karkuteillä -valokuvasuunnistuksen klo 9.00–11.00 kaupunginkirjaston pääoven edessä (Kauppakatu 16). Päiväkodit ovat ilmoittautuneet tapahtumaan ennalta, ja lapset etsivät pupun neuvojen avulla kateissa olevaa karhunpoikaa. Paikalla on myös katumaalauspiste ja lasten päiväkodeissa askarreltujen kukkien kiinnitys Granitin aukion ja Valtakadun välissä olevaan kevyen liikenteen lauta-aitaan. Tapahtuma on avoin myös muille osallistujille.

Auton vapaapäivän oheistapahtumassa on vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundmanin avulla järjestetty mahdollisuus istuttaa kukkasipuleita luontokasvatuksen näkökulmasta lähelle omaa päiväkotia. Kaiken kaikkiaan mukaan on ilmoitettu 850 lasta.

”Tapahtuman tarkoituksena on luoda pop up -ilmiönä väriä katukuvaan ja nostaa esiin ympäristönäkökulmaa. Ideat näihin on saatu muualta Euroopasta”, kertoo Riihimäen kaupungin Vireä Riihimäki -hankkeen projektikoordinaattori Sari Pekkala.

Liikkujan viikko

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Euroopan laajuisesti, ja sen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pohtimaan omia arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Osallistujiksi on ilmoittautunut jo 40 maata ja 2 122 kaupunkia ympäri Eurooppaa. Liikkujan viikolla kaupungeissa järjestetään perinteisesti paljon tapahtumia. Tänä vuonna teemana on ”Kävellen eteenpäin! Walk with us!”. Kävely on päästötön ja hiljainen tapa liikkua, unohtamatta myönteisiä terveysvaikutuksia.

Riihimäen kaupunki tarjoaa ilmaisen paikallisliikenteen Liikkujan viikolla 16.–22.9.2019

 

Lisätietoja:

Sari Pekkala

projektikoordinaattori Vireä Riihimäki -hanke

puh. 019 758 4747

 

Anna-Maija Jämsén

liikennesuunnittelija, Riihimäen kaupunki

puh. 019 758 4930

anna-maija.jamsen@riihimaki.fi

 

Sonja Heikkinen

lehtori, HAMK Liikenneala

puh. 050 477 7339

sonja.heikkinen@hamk.fi

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.