Ympäristö ja luonto

Atsaleat kukkivat taas – kunnioita arkaa suoluontoa

Puistoatsaleoiden kukinta Vahteristossa on alkanut ja se kestää noin kolme viikkoa. Uhkolansuolla kasvaa noin 200 puistoatsaleaa.

Alue on Helsingin yliopiston koekenttä, joka perustettiin vuonna 2011. Istutusten tavoitteena on löytää Suomessa menestyviä atsalealajikkeita. Helsingin yliopisto havainnoi ja tutkii alueella edelleen atsaleoiden menestymistä.

Siksi atsaleoiden kukintaa on syytä käydä ihailemassa varoen, jotta istutukset eivät vaurioidu. Kasvien oksia ei saa taittaa ja kävijöiltä toivotaan muutenkin arkaa suoluontoa kunnioittavaa käytöstä.

”Atsaleoiden juuret ovat lähellä maanpintaa, minkä vuoksi pensaiden lähellä kävelemistä on hyvä välttää. Kukintaa saa käydä ihastelemassa, kunhan sen tekee varoen”, vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman muistuttaa.

Vahteriston atsalea-alue ei ole virallinen nähtävyys. Kun alueen tutkimuskäyttö vähenee, Riihimäen kaupunki voi kehittää atsalea-aluetta esimerkiksi parantamalla kulkureittejä.

Atsaleoiden luokse pääsee Uhkolan ulkoilualueen pysäköintipaikalta kulkemalla ulkoilureittiä pitkin noin 300 metrin matkan. Atsaleoiden sijainti kartalla.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.