Hallinto- ja konsernipalvelut

Asukastilaisuuksissa syntyi kymmeniä ideoita Riihimäen tulevaisuudesta

Toukokuussa pidetyissä kolmessa asukastilaisuudessa riihimäkeläiset ideoivat kymmeniä kehitysajatuksia, joiden avulla Riihimäen kaupunki olisi tulevaisuudessakin houkutteleva ja elinvoimainen paikka niin asukkaille kuin yrityksillekin. Tilaisuudet olivat osa Riihimäen kaupungin käynnissä olevaa strategian päivittämistä.

”Kaupunkilaisten kanssa käydyissä keskusteluissa kävi hyvin ilmi, että heidän näkökulmastaan hyvä elämä syntyy arkisista asioista ja yhdessä ja yhteisöllisestä tekemisestä.  Riihimäki on sopivan kokoinen kaupunki olemaan edelläkävijä ja siksi tavoittelemme strategian päivityksellä myös moderneinta toimintatapaa Suomessa”, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo.

Asukastilaisuudet olivat kaikille avoimia tilaisuuksia. Ensimmäisessä tilaisuuden teema oli RakasRiksu – Riihimäen brändi ja tulevaisuus, toisessa tilaisuudessa Riihimäen Asema – Riihimäen asemanseudun ja keskustan visio ja viimeisessä tilaisuudessa RoboRiksu – Robotiikka, digitalisaatio ja sähköiset palvelut.

”Asukastilaisuuksien työpajoissa ja asukaskyselystä saatuja kehitysideoita hyödynnetään strategiatyön valmistelussa ja strategiatyö etenee syksyllä päätöksentekoon kaupungin luottamuselimiin”, Riihimäen vt. tekninen johtaja Toni Haapakoski kertoo.

Esimerkiksi visiota koskevassa asukastilaisuudessa vahvistui käsitys siitä, että kaupunkilaiset haluavat kehittää keskustaa ja asemanseutua.

”Esille nousi muun muassa voimalan merkitys asukkaille ja rautatienpuistosta haluttiin elävä tapahtumakeidas”, Haapakoski kertoo.

Asukastilaisuuksien lisäksi kaupunkilaiset voivat toukokuun aikana kertoa ajatuksiaan Riihimäen tulevaisuudesta myös verkkokyselyssä. Kyselyssä kaupunkilaiset pääsevät kertomaan mielipiteensä muun muassa kaupungin turvallisuudesta, viihtyisyydestä, arkielämän sujuvuudesta ja palveluista.

Mielipiteitä Riihimäellä elämisestä kerätään jo seitsemättä kertaa. Kattavaa aineistoa hyödynnetään kaupungin toiminnassa ja kyselyn tulokset antavat arvokkaita eväitä niin virkamiehille kuin päättäjille kaupungin kehittämisestä. Kyselyssä on myös Riihimäki-strategiaan 2030 liittyviä kysymyksiä, joilla mitataan kaupungin uuden strategian vaikuttavuutta.

Riihimäen tulevaisuus syntyy kohtaamisista -kysely on auki 26. toukokuuta asti. Linkki kyselyyn. 

Jos sähköiseen kyselyyn vastaamiseen ei ole halua tai mahdollisuutta, voi kyselylomakkeen täyttää ja palauttaa kaupungin Tietotuvassa (Eteläinen Asemakatu 2) tai kaupunginkirjastossa (Kauppakatu 16). Kirjastossa on myös mahdollista käyttää kyselyyn vastaamiseen yleisöpäätettä.

Asukaskyselyn tuloksista tiedotetaan kesäkuussa.

 

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4010

tekninen johtaja Toni Haapakoski, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4958

kehittämispäällikkö Veera Bergström, Riihimäen kaupunki, puh. 019 758 4800

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.