Yleinen

Asiakaspalvelupisteissä käytetään jatkossa maskia, lukio etäopetukseen

Kanta-Hämeen siirryttyä koronapandemian kiihtymisvaiheeseen, maakunnan pandemiaryhmästä koottu viiden terveydenhuollon asiantuntijaryhmä on tehnyt uusia suosituksia työntekoon ja opiskeluun liittyen.

Riihimäen kaupunki on tarkentanut omia ohjeistuksiaan työryhmän suositusten pohjalta seuraavasti:

  • Kaupungilla on ollut 25.9.2020 alkaen käytössä vahva etätyösuositus. Kaupunki suosittelee etätyötä tehtäväksi kaikissa niissä kaupungin tehtävissä, joissa se on työn luonteen huomioiden mahdollista ja siihen on käytössä tarvittavat välineet. Suositus on voimassa 1.11.2020 saakka. Kaupunki arvioi suosituksen jatkoa pandemiatyöryhmän arvion perusteella viikolla 44. Samalla kaupunki jatkaa jo aiemmin käytössä olleita etäkokouskäytäntöjä.
  • Kaupungin asiakaspalvelutehtävissä työskentelevä henkilöstö siirtyy käyttämään työssään kasvomaskeja. Tämä koskee niitä kaupungin työntekijöitä, joiden työpäivään liittyy satunnaisia kontakteja vaihtuvien henkilöiden kanssa. Näin ollen kasvomaskeja käytetään esimerkiksi kaupungin asiakaspalvelupisteissä tai yleisölle avoimissa tiloissa, kuten uimahallissa, museoissa, Tietotuvassa ja kirjastossa, sekä kansalaisopistossa, jonka kohderyhmästä merkittävä osa kuuluu koronan riskiryhmään. Ohjeistus ei koske varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen sekä harrasteryhmien henkilöstöä, jotka ovat lähtökohtaisesti tekemisissä vakiintuneen ryhmän kanssa.
  • Mikäli asiakaspalvelutehtävissä työskentelevän henkilöstön maskinkäyttö ei ole mahdollista, henkilöstö korvaa maskin kasvot peittävällä visiirillä. Mikäli sekä maskin että visiirin käyttö on mahdotonta, henkilöstö pyrkii huolehtimaan yli kahden metrin turvaetäisyydestä. Kaupungin asiakaspalvelussa työskentelevä henkilöstö käyttää maskeja ainakin 1.11.2020 saakka. Kaupunki arvioi maskiohjeistuksen jatkoa pandemiatyöryhmän arvion perusteella viikolla 44.
  • Kaupunki on jo aiemmin suosittanut kaikille kaupunkilaisille maskien käyttöä useissa julkisissa tilanteissa. Kasvomaskin käyttöön liittyvä ohjeistus löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivulta.
  • Riihimäen lukio siirtyy etäopetukseen torstain 8.10.2020 ja perjantain 9.10.2020 ajaksi. Lukio on tiedottanut Wilman kautta opiskelijoita tuntien sisällöistä. Tämän viikon etäpäivien aikana opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta ruokailla koululla. Viikko 42 on Riihimäellä syyslomaviikko, jonka aikana kaupunki tekee päätöksen mahdollisesta etäopetuksen jatkamisesta pandemiatyöryhmän arvion perusteella. Kaupunki valmistautuu jatkamaan lukion etäopetusta pandemiatyöryhmän arvion perusteella viikoille 43–46. Kaupunki kehottaa sekä opiskelijoita että heidän huoltajiaan seuraamaan Wilmaa myös syyslomaviikolla lisäohjeistusten takia. Mikäli etäopetus jatkuu, kaupunki tiedottaa lukiolaisten mahdollisista ruokailuun liittyvistä järjestelyistä erikseen.
  • Riihimäen kaupunki ei anna tässä vaiheessa yksityisiä kokoontumisia koskevia suosituksia. Tältä osin kaupunki odottaa maakunnan pandemiaryhmän torstain 8.10. suosituksia.

Riihimäen kaupunki on koonnut verkkosivuilleen koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset, käytänteet ja tiedotteet. Kaupunki seuraa tarkkaan valtakunnallista ja maakunnallista koronavirustilannetta ja päivittää toimintaohjeitaan aktiivisesti, jotta kaupungin palveluissa ja työtehtävissä voitaisiin ehkäistä koronan leviämistä. Kaupunki tekee säännöllistä yhteistyötä alueen terveysviranomaisten kanssa.

Lisätietoja:

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1

Kommentit on suljettu.