Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Aleksi Wilenius on riihimäkeläinen nuori taiteilija

Vuoden 2019 riihimäkeläinen nuori taiteilija on Aleksi Wilenius. Hänet palkitaan sunnuntaina 8. syyskuuta Rakas Riksu -tapahtumassa tuhannen euron taiteen tunnustuspalkinnolla, jonka myöntää Riihimäen sivistys- ja hyvinvointilautakunta.

Riihimäkeläinen Aleksi Wilenius on syntynyt vuonna 2000. Häneltä on ilmestynyt vuonna 2018 Ratkaiseva muuttuja -romaani sekä Tähdet ovat aina yllämme -luontorunokokoelma. Molemmat teokset kustansi Annorlunda Mediatuotanto.

”Palkinnon saaminen tuntuu erittäin hienolta. Vielä en kuitenkaan ole miettinyt, kuinka käytän palkintorahan”, Wilenius sanoo.

Hän kirjoittaa parhaillaan uutta runokokoelmaa ja opiskelee Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla.

Taiteen tunnustuspalkinto (Vuoden riihimäkeläinen nuori taiteilija) myönnetään Riihimäellä vakituisesti asuvalle taiteilijalle tai taiteilijaryhmälle. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta valitsee taiteen tunnustuspalkinnon saajan ehdotusten perusteella.

 

Taiteen tunnustuspalkinnolla aiemmin palkitut:

Vuosi 2010: Kuvataiteilija Katja Luoto

Vuosi 2012: Osuuskunta Lasismi

Vuosi 2013: Vihreä talo

Vuosi 2014: lasitaiteilija Marja Hepo-Aho

Vuosi 2015: artenomi Veera Tuominen

Vuosi 2016: muotitaiteilija Justus Kantakoski

Vuosina 2017 ja 2018 ei tullut ehdotuksia palkinnon saajaksi.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta myöntää myös kulttuurin tunnuspalkinnon kulttuurin alalla ansioituneelle riihimäkeläiselle tai Riihimäellä vaikuttavalle henkilölle tai yhteisölle. Palkinnon perusteena voi olla myös kulttuuriteko tai kulttuuritapahtuma.

Kulttuurin tunnustuspalkinnon saaja valitaan ehdotusten perusteella. Tälle vuodelle ei tullut ehdotuksia palkinnon saajasta, minkä vuoksi palkintoa ei jaeta.

Viime vuonna kulttuurin tunnustuspalkinnon sai Lyhtyvaellus, joka oli osa Suomi 100 -juhlavuoden juhlallisuuksia vuonna 2017.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.