Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Strategia

Suomen lasimuseoon pääsee nyt milloin tahansa – virtuaalimuseo avautuu

Kansainvälisesti tunnetussa, suomalaista lasia ja lasitaidetta tutkivassa ja esittävässä Suomen lasimuseossa on pistetty tuulemaan. Museonjohtajan pestissä alkuvuodesta aloittanut Hanna Mamia-Walther tekee työtään vahvasti suuntaa näyttäen ja museota kunnianhimoisesti eteenpäin luotsaten. Yksi kiinnostavimmista uusista asioista avautuu tänään suurelle yleisölle: museo on tästä päivästä lähtien avoinna 24/7/365, virtuaalimaailmassa.

– Tavoitteenamme on nostaa lasimuseon kokoelma entistä paremmin esiin. Näin tavoitamme potentiaalisesti kaikki verkkoyhteyden päässä olevat suomalaiset, ja näkyvyytemme tulee nousemaan huimasti myös kansainvälisillä areenoilla, Mamia-Walther summaa uuden avauksen taustaa.

Lasimuseoon pääsee nyt vierailulle milloin tahansa.

Sekä museon kokoelmaan, että upeaan, Tapio Wirkkalan suunnittelemaan rakennukseen pääsee sukeltamaan suoraan tietokoneen ruudulta miltei kuin tosielämässä. Esittely tulee näkymään joko suomeksi tai englanniksi, käyttäjän oman valinnan mukaan.

– Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme virtuaaliesittelylle on lasimuseon kokoelman esitteleminen aivan uudella tavalla, museonjohtaja Mamia-Walther mainitsee.

Uudenlaisen tavan tuo toki se, että ilman lisälaitteita kokoelmaa voi ihailla verkon kautta aina halutessaan, mutta myös se, että virtuaaliesittelyssä niin kokoelmaan kuin rakennukseen voi tutustua hyvin läheltä, hyvin yksityiskohtaisella tasolla. Esittelyn avulla kenellä tahansa on mahdollisuus päästä museon aarteiden äärelle, niiden saavutettavuus nousee aivan uudelle tasolle.

– Juuri tällaisia tekoja Riihimäen strategia on käytännössä. Uudenlaisilla tavoilla saamme entistä enemmän konkretiaa asukkaiden arjen helpottamiseen. Tämän tyyppisiä ideoita etsimme myös peruspalveluiden toteuttamiseen, kaupunginjohtaja Sami Sulkko kommentoi.

Strategiaa käytännössä on myös virtuaaliesittelyn hankinta: se työllistää nimenomaan Riihimäellä. Toteuttajayritys Digital Lighthouse tähtää korkealle, mikä näkyy myös esittelyyn tehdyssä työssä: laadukas jälki tekee oikeutta niin lasimuseon kokoelman helmille kuin museorakennuksellekin.

Suomen lasimuseoon pääset virtuaalivierailulle osoitteessa http://www.suomenlasimuseo.fi/virtuaaliesittely

Ohjelma toimii ilman ladattavia lisäosia kaikilla selaimilla ja myös kaikilla laitteilla. Kokemus on hieno suoraan ruudulta, mutta parhaimmalla tavalla museotunnelmaan pääsee käyttämällä vierailun aikana VR-laseja.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.