Strategia

Yhdistykset: Yhteisöllisyydestä Riihimäen valtti

Riihimäen yhdistykset kertoivat marraskuussa näkemyksiään Riihimäen tulevaisuudesta. Yhdistysten mielestä Riihimäen menestystekijät liittyvät sijaintiin ja kulttuuripalveluihin, sillä Riihimäellä on elinvoimainen ja aktiivinen kulttuuritarjonta. Riskejä Riihimäen kehitykselle ja kasvulle ovat velkaantuminen ja vetovoiman väheneminen. Kommenteissa muun muassa todetaan, että kaupallinen kaupunkirakenne on hajallaan.

Nykyiset vetovoimatekijät liittyvät esimerkiksi hyviin liikenneyhteyksiin. Täällä on vireä kolmas sektori, johon kuuluu monipuoliset harrastusmahdollisuudet muun muassa Suomen paras ja suurin nuorisoteatteri. Vetovoimatekijät vuonna 2030 voisivat olla yhteisöllisyys ja omaleimainen kulttuurielämä. Riihimäki voisi olla kuuluisa sitä, että päätöksenteko on nopeaa ja täällä puhalletaan yhteen hiileen.

Riihimäen mahdollisuudet löytyvät yhteistyöstä sekä aseman seudun ja keskusta-alueen elävöittämisestä. Riihimäki voisi profiloitua liikunta- tai uintikaupunkina. Riihimäki tunnettaisiin vuonna 2030 Hämeen Porttina, jossa on viihtyisä kaupunkikeskusta ja hyvätasoisia urheilutapahtumia esimerkiksi MM-kilpailut endurossa.

Yhdistyskyselyyn vastanneet arvioivat Riihimäen vetovoimaa arvosanalla 6,8.

Yhdistyksiltä kysyttiin mielipidettä strategiasta sähköpostikyselynä 18.11. -5.12.2016. Kyselyyn vastasi 29 henkilöä kattaen noin 35 prosenttia jakelussa olleista yhdistyksistä.

Lue tarkemmin yhdistysten kyselyn yhteenveto.


,

Asiasanat: strategia

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.