Alakoulut Koulut Sivistyspalvelut Yläkoulut

Tutustu ja kommentoi perusopetuksen opetussuunnitelmaa 19.2. asti

Uuden perusopetuksen opetussuunnitelman oppiainessisältötyö on nyt tehty. Syksyllä käyttöönotettavaa  opetussuunnitelmaa voi kommentoida 19.2. asti Pedanetissä. Pedanetistä löytyy opetuksen oppisisällöt eli mitä opetetaan 1–2, 3–6 ja 7–9 vuosiluokilla . Lisäksi Pedanetistä kerrotaan laaja-alaisemmin siitä, miten opetus syksystä alkaen muuttuu.

 Nyt mahdollisuus vaikuttaa

Uuden opetussuunnitelman kommentit voivat koskea kokonaisuuksia tai yksityiskohtia. Jo nyt kommentteja on annettu esimerkiksi siihen pitäisikö alakoulujen antaa joulutodistuksia tai millainen arviointi on sopiva. Kommentointiaikana suunnitelman tehneet työryhmät lukevat kommetteja ja vastaavat niihin tarpeen mukaan.

– Juuri nyt on tärkeää saada erilaisia kommentteja oppilailta, huoltajilta ja opettajilta, mutta myös päättäjiltä ja yleensäkin riihimäkeläisiltä. Kaikki halukkaat voivat rekisteröityä Pedanetin käyttäjäksi, se on aivan helppoa!, kehottaa opetussuunnitelmatyötä kouluissa koordinoiva Eija Lohilahti.

Rekisteröitynyt käyttäjä voi kommentoida suunniteltuja sisältöjä Pedanetissä hiihtolomaan saakka:  https://peda.net/: OPS 2016 > Riihimäen seudun OPS 2016 > Riihimäki OPS 2016 > perusopetus > oppiainessisältötyö). Kommentointiajan päätyttyä työryhmät perehtyvät kommentteihin ja tekevät oppisisältöhin tarvittavia muutoksia maaliskuun loppuun mennessä.

 Elokuussa alkaa suunnitelma toteutus

Uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön elokuussa. Opettajat voivat toteuttaa suunnitelmat monella eri tavalla. Uusien suunnitelmien myötä opetus muuttuu positiivisesti: opetus on osallistavaa ja oppiminen osallistuvaa.

– Nyt on tehty runko. Ensi vuonna jatkuu valinnaisten ja oppimiskokonaisuuksien suunnittelu. Joka tapauksessa opetussuunnitelma elää aina, luonnehtii Lohilahti.

Riihimäen kouluissa otetaan uudet opetussuunnitelmat käyttöön syyslukukauden alkaessa 2016. Sivistyslautakunta hyväksyy ne loppukeväällä 2016.

Tutustu Riihimäen OPS 2016:een Pedanetissä

Lue lisää syksyllä julkaistusta tiedotteesta: Uudet opetussuunnitelmat käyttöön syksyllä 2016

Lisätietoja

Eija Lohilahti
rehtori
019 758 4510
040 330 4510OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.