Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Riihimäen kulttuurikesä kutsuu näyttelyihin

Riihimäen kulttuurikesään kuuluu jälleen monipuolinen näyttelytarjonta, joten nyt kannattaa kutsua lomavieraita kauempaakin tutustumaan kotikaupunkiin. Esillä on muun muassa nykytaidetta, lasimuotoilun helmiä ja paikallista historiaa.

Kuva Suomen lasimuseo

Suomen lasimuseossa esillä 100 lasissa: 100 vuotta – 100 esinettä sekä Erkki Vesannon tuotantoa

Lasi on osa suomalaista identiteettiä ja  kansainvälisesti tunnetuin osa suomalaista muotoilua.  Suomen lasimuseon 100 lasissa -näyttely kertoo historiasta sadan lasiesineen avulla, yksi jokaiselta vuodelta 1917–2017. Mukana on tunnettujen muotoilijoiden töitä, mutta myös tarinaltaan kertojalle merkityksellisiä lasiesineitä. Näyttely on esillä 5.11. asti. Suomen lasimuseossa on esillä myös  Erkki Vesanto – muotoilijan elämäntyö Iittalassa 18.5.–11.9. Näyttely kertoo monipuolisen muotoilijanuran tehneen Erkki Vesannon tuotannosta.  Lue lasimuseon tarjonnasta museon facebook-sivulta. 

Suomen Metsästysmuseossa ollaan Suomenpeuran jäljillä 11.5.-31.12.

Metsästysmuseon Suomenpeura -näyttely esittelee dioraaman ja Antti Leinosen valokuvanäyttelyn keinoin peuran biologiaa ja kulttuurihistoriaa peurakuoppien ajoilta nykyisiin siirtoistutuksiin. Lisäksi museon puistoalueella on esillä Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän näyttely Metsän henkiä ja eläimiä. Lue lisää Metsästysmuseosta.

Kuva Tuija Lampinen, Kerros kerrokselta, 2016

Riihimäen taidemuseossa Tuija Lampisen maalauksia sekä naistaiteilijoiden teoksia museon omista kokoelmista 17.6.–13.9.

Riihimäellä asuvan kuvataiteilija Tuija Lampisen näyttelyssä Kerros kerrokselta nähdään teoksia useammalta vuosikymmeneltä, 1990-luvulta näihin päiviin saakka. Taiteilijattaret -näyttelyssä puolestaan esitellään suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia pääosin 1900-luvun alkupuolelta Riihimäen taidemuseon omista kokoelmista. Lue mitä muuta Riihimäen taidemuseossa on esillä.

Joka hetki on poikkeus – Nykytaidetta Valtion Taideteostoimikunnan kokoelmista 1.7.-3.9.

Valtion taideteostoimikunnan 60 -vuotisjuhlavuoden näyttelysarja suomalaisesta nykytaiteesta vierailee vuoden aikana seitsemällä paikkakunnalla. Riihimäen Vanhalla Lasitehtaalla nähtävä Joka hetki on poikkeus on sarjan laajin näyttely ja esittelee 77 taiteilijan tai taiteilijaparin teoksia. Lue lisää näyttelystä

Kuva Mikko Karvonen, Viiskymmentävuotta, 2005

Riihimäen kaupunginmuseossa esillä riihimäkeläisten aarteita

Kaupunginmuseo juhlistaa Suomi100 -juhlavuotta esittelemällä sadan eri-ikäisen ja -taustaisen riihimäkeläisen aarteen ja tarinan siitä. Näyttely on täydentynyt pitkin kevättä ja on esillä vuoden loppuun asti. Lisäksi museon aulassa on esillä riihimäkeläisen Eero Auvisen kuvia riihimäkeläisistä tapahtumista Museossa on kesän aikana myös paljon tapahtumia ja muuta mielenkiintoista.

Työväentalomuseon kesänäyttely kertoo työn ja tasa-arvon kehityksestä

Valtakunnallinen Työväentalomuseo esittelee  työväenliikkeen aatteelliseen ja järjestölliseen toimintaan liittyvää aineistoa. Museon kesänäyttely on 100 vuotta työtä ja tasa-arvoa. Tutustu museon kokoelmiin.

Kirjaston Parosen salissa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain

Kaupungin kirjaston Samuli Parosen salissa on heinäkuussa esillä Tuula Honkanen-Laineen photomontaasi- ja sekatekniikkamuotoja teemalla Lapin sota. Elokuussa Vuokko Lyytisen  Käsityön ilo -näyttely esittelee kansanomaisia työtapoja ja korkealaatuisia  luonnonmateriaaleja. Näyttelyyn liittyen järjestetään 4.8. klo 14 – 17 ja 9.8. klo 14– 19 käsityöpajoja.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.