Kulttuuri Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Suomi 100

Riihimäellä juhlitaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä yhdessä tehden

Itsenäisyyden juhliminen aloitetaan Riihimäen kaupungin järjestämällä ikärikkaiden musiikkituokioilla alueen hoitokodeissa teemalla Koko Suomi kiittää. Tilaisuuksissa esiintyy duo Tuubakimalainen, joka konsertoi ja laulattaa yleisöä tutuilla yhteislauluilla. Tuubakimalainen vierailee 20.11. Uranuskodissa, Riihikodissa ja Kristallihovissa sekä 23.11. Inkilänhovissa, Kalevakodissa ja Muistikoti Ilonassa.

Suomen kansalaisuuden vuonna 2016 saaneet kaupunkilaiset on kutsuttu tervetulotilaisuuteen Suomi-kahvilaan 28.11. Peltosaaren Olohuoneelle. Tilaisuudessa uudet kansalaiset kahvitetaan onnitteluiden kera.

Tiistaina 5.12. päiväkotilapset juhlivat Peltosaaren ja Uramon kouluilla. Tilaisuuksissa on tarjoilua ja kaikissa esiintyy lastenmusiikkiyhtye Orffit. Juontajana toimii teatterinjohtaja Matti Arnkil. Eskarilaiset ja alakoululaiset kokoontuvat suurjuhliin Urheilutalolle. Leivosten ja mehujen voimin kuullaan juhlapuhe ja rokataan lastenmusiikkiyhtye HattiWattien tahtiin. Juhlat juontaa teatterin näyttelijä Maija Siljander.  Myös yläkouluilla ja lukiossa juhlitaan itsenäisyyttä monin eri tavoin; ohjelmassa on omien arvokkaiden juhlallisuuksien lisäksi mm. Nummisuutarit teatteriesitys vierailee Pohjolanrinteen koulussa ja lukiolaiset puolestaan vierailevat Nuorisoteatterissa katsomassa Koirien Kalevalaa.

Vapaaehtoiskeskus Virsussa järjestetään samana päivänä kello 12–14 oma Itsenäisyysvastaanotto Virsun asiakkaille ja vapaaehtoisille. Nuoret puolestaan juhlivat klo 18 alkaen Nuorisokeskus Monarilla Rennommissa linnanjuhlissa. Illan ohjelmassa on musiikkia ja pientä tarjoilua.

Itsenäisyyspäivän ohjelman aloittaa sanajumalanpalvelus Keskuskirkossa kello 11. Kunniavartio ja seppeleenlaskutilaisuus on kello 12 sankarihautausmaalla. Kunniavartiossa jokaisen haudan kohdalla seisoo samanikäinen henkilö, kuin vainaja oli kuollessaan. Riihimäen kunniavartioon tarvitaan 180 eri-ikäistä miestä ja naista. Seppeleenlaskutilaisuudessa puhuu kirkkoherra Sirpa Viherä ja musiikista vastaa Kirkkokuoro.

Sankarihaudalta suunnataan Urheilutalolle, jonne kaikki riihimäkeläiset ovat tervetulleita kello 13.30 alkavaan Koko kaupungin itsenäisyysjuhlaan. Juhlavuoden Yhdessä tehden -teeman mukaisesti juhlan ja ohjelman tekemiseen osallistuu kaupungin kanssa runsas joukko riihimäkeläisiä yhdistyksiä, yrityksiä ja oppilaitoksia. Upeassa Taru Kivisen ohjaamassa, noin tunnin mittaisessa ohjelmassa on esiintyjiä yli 200; mukana on kuoroja, orkestereita, tanssijoita, näyttelijöitä sekä tunnettuja riihimäkeläisiä taiteentekijöitä.

Kanta-Hämeessä juhlavuoden erityisteemana ovat lapset ja nuoret. Teema näkyy vahvasti juhlaohjelmassa; valtaosa esiintyjäkaartista on nuoria, juhlapuheen pitää ylioppilas Jessica Sonko ja juhlan ääni- ja valotekniikan toteutuksessa ovat mukana Hyrian media-alan opiskelijat.

Partiolaisten perinteinen soihtukulkue lähtee Riihimäen lukiolta kello 17 sankarihautausmaalle.

Itsenäisyyspäivä huipentuu kello 18 Urheilutalolla pidettäviin Itsenäisyystanssiaisiin. Tanssiaislipulla saa nauttia ruokatarjoilusta ja viihdyttävästä musiikista, josta vastaa Hämeen Reserviläissoittokunta, Samae Koskinen sekä Kaisa-Mari Ruokolainen & Foxpop. Illan juontajaparina nähdään Jani Johansson ja Maija Siljander. Juhlatarjoiluista vastaavat Hyrian ravintola- ja cateringalan opiskelijat. Lippuja tanssiaisiin on vielä toistaiseksi saatavilla kaupungin Tietotuvasta, Eteläinen Asemakatu 2.

Lisätietoja
Anna Vesén, 040 330 4701 tai anna.vesen (at) riihimaki.fi
Minttu Seppo, 050 594 0932 tai minttu.seppo (at) riihimaki.fi


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.