Kulttuuri ja vapaa-aika Liikenne ja kadut Tekniset palvelut Yleinen

Pyöräilyn sallimista kokeillaan Riihimäen asematunnelissa

Asematunnelissa sallitaan pyöräily 13.9. alkaen, kuitenkin vasta sitten kun liikennemerkit sen sallivat. Asematunnellissa on aloitettu merkintöjen teko, mutta sateisesta säästä johtuen kokeilun aloittaminen voi viivästyä muutamalla päivällä.

Riihimäen kaupunki on päättänyt kokeilusta, jonka aikana pyöräily sallitaan asematunnelissa. Kokeilun aikana jalankulku ja pyöräily on erotettu omille kaistoilleen. Tunnelin hissien edustoille on merkitty suojatiet ja suojateiden reunoille hidasteet, joiden toivotaan edesauttavan hisseillä liikkuvien turvallisuutta ja hillitsevän pyöräilijöiden nopeuksia. Tunnelin keskustan puolella oleva porraskäytävä on suljettu kokeilun aikana. Pyöräilijöitä pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta liikkuessaan tunnelissa.

Kokeilun aikana pyöräilyä ja järjestelyjen toimivuutta seurataan tunnelissa. Kokeilua on mahdollista jatkaa vuoden loppuun asti. Kaupunkilaiset voivat antaa palautetta tunnelissa liikkumisesta kokeilujakson aikana kaupungin palautekanavan kautta.

Kokeilu on osa Riihimäen kaupungin liikkumisen ohjauksen hanketta, jolla pyritään edistämään pyöräilyä erityisesti keskustan alueella. Hanke on saanut valtionavustusta, jonka myöntää Liikennevirasto. Hanke käynnistyi maaliskuussa ja valmistuu vuoden loppuun mennessä. Hankkeen vastuutahona toimii Riihimäen kaupungin kaupunkitekniikka, ja työhön osallistuvat myös kaupungin liikuntapalvelut, ympäristönsuojeluyksikkö ja kaavoitus.

 

Lisätietoja hankkeesta antaa:

Liikennesuunnittelija
Anna-Maija Jämsèn, Riihimäen kaupunki
etunimi.sukunimi@riihimaki.fi, p. 019 758 4930OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.