2)MaisemaSyksy_2010_Gary_Wornell

Viihtyisä Riihimäen seutu

Riihimäki ja sen ympäristökunnat Loppi ja Hausjärvi edustavat hämäläisyyttä puhtaimmillaan. Maaseudun ja kaupungin välinen positiivinen vuorovaikutus on konkreettisesti havaittavissa – täällä hämäläinen kulttuurimiljöö kohtaa modernin nykyisyyden. Hyvä sijainti kulkureittien varrella on ollut seudun valtti jo vuosisatojen ajan.

Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi muodostavat kokonaisuuden, joka on helmi Hämeen Järviylängön luonnonkauniissa syleilyssä. Maisemissa vuorottelevat näyttävät harjut ja selänteet sekä vehmaat, alavat viljelymaisemat unohtamatta puhdasvetisiä järviä ja lampia.

Riihimäen seutu tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun: purjelennosta marjastamiseen, melontaretkistä shoppailuun. Maastoon merkityt monipuoliset reitistöt mahdollistavat turvallisen vaihtoehdon luonnossa liikkumiseen.

Kulttuurin ystävälle seutu on varsinainen herkkupala. Tarjolla on musiikkia, taidetta, teatteria, korkeatasoisia museoita ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä.

Riihimäen seutu on oikea valinta sekä aktiiviselle luonnossa liikkujalle että nautiskelevalle kulttuurin ystävälle!

kuva Jaana Hodju

Granitin aukio

Granitin aukio on tapahtumapaikka keskellä kaupunkia. Aukiolla on pieni esiintymislava kaikkien riihimäkeläisten käyttöön.

Tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin Graniitilla on toripäivä klo 8-15. Toripaikat ovat maksuttomia, pöytiä voi vuokrata kesäaikaan jäätelökioskilta 5 eurolla.

Granitin aukion varaukset ja tiedustelut: granit(at)pompoti.fi tai p. 044 2735371

Katso kesän ohjelma

Haluatko esiintymään Granitin aukiolle?

RMK_Illuusio_24_2014_pekka_hovi

Riihimäen kulttuuritarjonta löytyy Kulttuurikesä -esitteestä

Riihimäen Kulttuurikesä 2015 esittelee kesän näyttelyt, museot, teatterit ja konsertit. Tänä vuonna esitteessä on tapahtumia  myös Janakkalasta.

Esitteen voi noutaa museoista tai vaikkapa kirjastosta.

Riihimäen ja Janakkalan Kulttuurikesä 2015