100 aarretta Riihimäeltä -näyttely Riihimäen kaupunginmuseossa 18.1.–20.12.2017

100 aarretta -näyttelyssä esitellään eri-ikäisiltä ja -taustaisilta riihimäkeläisiltä kerättyjä, heidän elämäänsä liittyviä aarteita sekä tarinoita niistä. Aarteet ovat esineitä tai kuvia asioista, joilla on ollut jollain tavalla suuri merkitys henkilön elämässä, arjessa ja juhlassa. Aarteita on jokaiselta itsenäisen Suomen vuosikymmeneltä sotavuosia unohtamatta.

Taiteilijattaret – teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista 17.6.-29.12.2017

Riihimäen taidemuseon näyttelyssä Taiteilijattaret on esillä teoksia taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmasta. Esillä on tunnettujen ja pidettyjen suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia pääosin 1900-luvun alkupuolelta. Mukana on maalauksia mm. Ellen Thesleffiltä, Ester Heleniukselta, Sigrid Schaumanilta, Elga Sesemannilta, Venny Soldan-Brofeldtilta, Dora Wahlroosilta, Ingrid Ruinilta ja monelta muulta taiteilijalta. Näyttelyssä nähdään myös harvemmin esillä olleita teoksia taidemuseon kokoelmista. Näyttely linkittyy taidemuseossa esillä olevaan Helene Schjerfbeckin teoksia esittelevään kokonaisuuteen.  

Pesärikko Riihimäen Teatterissa 22.9.-25.11.2017

Orvokki Aution klassikkoteos Pesärikko nähdään nyt uutena, yhdeksän teatterin yhteistyössä tehtävänä tulkintana. Pohjanmaan lakeuksille sijoittuvan näytelmän on ohjannut Mikko Roiha. Pesärikko on paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Se kertoo miehistä jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan.

Kino Sampo 100 vuotta -juhlaviikko 23.11. – 3.12.2017

Suomen vanhimpiin elokuvateattereihin lukeutuva Kino Sampo täyttää Suomen kanssa samanaikaisesti 100 vuotta. Nuorisoteatterin ja Elokuvakulttuuriyhdistyksen kotina toimivaa Kino Sampoa juhlitaan reipas viikko marraskuun lopussa. Juhlaviikolla mahtuu jokaiselle päivälle elokuvia, teatteria ja kaikkea siltä väliltä.

Itsenäisyysjuhlat 5.-6.12.2017

Riihimäellä juhlitaan itsenäisyyttä monin tavoin juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä tehden. Juhlista löytyy jokaiselle sopiva. Koko kaupungin itsenäisyysjuhla järjestetään 6.12. klo 13.30 Urheilutalolla. Ilta jatkuu samassa paikassa Itsenäisyystanssiaisten merkeissä klo 18. Lapsille ja ikärikkaille on myös omat juhlansa.

Suomi 100 -yhteiskonsertti 5.12.2017 klo 18

Riihimäen Mieslaulajat ja Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta esiintyvät ensi kertaa yhdessä Suomi 100 -yhteiskonsertissa Eteläisen koulun Matinsalissa. Konsertissa kuullaan kuoroa ja soittokuntaa yhdessä ja erikseen. Liput 15 €.

Kunniavartio Sankarihautausmaalla 6.12.2017

Eri puolilla Suomea oleville sankarihaudoille muodostetaan Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivänä kunniavartioita, joissa haudan kohdalla seisoo samanikäinen henkilö, kuin vainaja oli kuollessaan. Riihimäellä kunniavartio toteutetaan vapaaehtoisten ja Riihimäen kaupunginmuseon voimin Suomi 100 -teeman hengessä Yhdessä. Kunniavartioon asetutaan noin puoleksi tunniksi sankarihautausmaalle alkaen klo 12 seppeleenlaskutilaisuuden ajaksi.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 0 Kyllä 5 Ei 0