100 aarretta Riihimäeltä näyttely Riihimäen kaupunginmuseossa 18.1.–20.12.2017

100 aarretta näyttelyssä esitellään eri-ikäisiltä ja -taustaisilta riihimäkeläisiltä kerättyjä, heidän elämäänsä liittyviä aarteita sekä tarinoita niistä. Aarteet ovat esineitä tai kuvia asioista, joilla on ollut jollain tavalla suuri merkitys henkilön elämässä, arjesta ja juhlasta. Aarteita on jokaiselta itsenäisen Suomen vuosikymmeneltä sotavuosia unohtamatta.

100 lasissa näyttely Suomen lasimuseossa 12.5.-11.9.2017

Lasi on osa suomalaista identiteettiä. Lasi on myös kansainvälisesti tunnetuin osa suomalaista muotoilua. Suomen lasimuseon näyttely avaa Suomen muotoilua ja historiaa sadalla lasiesineellä vuosilta 1917-2017. Näyttelyn esineisiin liittyen suomalaisilta on kerätään tarinoita ja valokuvia, jotka omalta osaltaan kertovat esineiden merkityksestä käyttäjille. Tarinoita kuvineen julkaistaan näyttelyn lisäksi näyttelyjulkaisussa sekä verkossa.

Taiteilijattaret – teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista 17.6.-29.12.2017

Riihimäen taidemuseon näyttelyssä Taiteilijattaret  on esillä teoksia taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmasta. Esillä on tunnettujen ja pidettyjen suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia pääosin 1900-luvun alkupuolelta. Mukana on maalauksia mm. Ellen Thesleffiltä, Ester Heleniukselta, Sigrid Schaumanilta, Elga Sesemannilta, Venny Soldan-Brofeldtilta, Dora Wahlroosilta, Ingrid Ruinilta ja monelta muulta taiteilijalta. Näyttelyssä nähdään myös harvemmin esillä olleita teoksia taidemuseon kokoelmista. Näyttely linkittyy taidemuseossa esillä olevaan Helene Schjerfbeckin teoksia esittelevään kokonaisuuteen.  

Pesärikko Riihimäen Teatterissa 22.9.-25.11.2017

Orvokki Aution klassikkoteos Pesärikko nähdään nyt uutena, yhdeksän teatterin yhteistyössä tehtävänä tulkintana. Pohjanmaan lakeuksille sijoittuvan näytelmän on ohjannut Mikko Roiha. Pesärikko on paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Se kertoo miehistä jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan.

Kino Sampo 100 vuotta juhlaviikko 23.11. – 3.12.2017

Suomen vanhimpiin elokuvateattereihin lukeutuva Kino Sampo täyttää Suomen kanssa samanaikaisesti 100 vuotta. Nuorisoteatterin ja Elokuvakulttuuriyhdistyksen kotina toimivaa Kino Sampoa juhlitaan reipas viikko marraskuun lopussa. Juhlaviikolla mahtuu jokaiselle päivälle elokuvia, teatteria ja kaikkea siltä väliltä.

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0