100 aarretta Riihimäeltä näyttely Riihimäen kaupunginmuseossa 18.1.–20.12.2017

100 aarretta näyttelyssä esitellään eri-ikäisiltä ja -taustaisilta riihimäkeläisiltä kerättyjä, heidän elämäänsä liittyviä aarteita sekä tarinoita niistä. Aarteet ovat esineitä tai kuvia asioista, joilla on ollut jollain tavalla suuri merkitys henkilön elämässä, arjesta ja juhlasta. Aarteita on jokaiselta itsenäisen Suomen vuosikymmeneltä sotavuosia unohtamatta.

Puolustusvoimat, rakastettuni Riihimäen Teatterissa 25.02.31.12.2017

Puolustusvoimat, rakastettuni on varusmieskaupunkiin ja nykyhetkeen sijoittuva komediallinen draama Riihimäen Teatterissa. Se kertoo isästä ja tyttärestä, jotka ovat aina väärässä paikassa suhteessa toisiinsa. He ovat eksyksissä armeijan ulkopuolisessa maailmassa, mutta etsivät sinnikkäästi paikkaa kohdata toisensa, sotilaallisen rummutuksen säestäminä.

100 lasissa näyttely Suomen lasimuseossa 12.5.-11.9.2017

Lasi on osa suomalaista identiteettiä. Lasi on myös kansainvälisesti tunnetuin osa suomalaista muotoilua. Suomen lasimuseon näyttely avaa Suomen muotoilua ja historiaa sadalla lasiesineellä vuosilta 1917-2017. Näyttelyn esineisiin liittyen suomalaisilta on kerätään tarinoita ja valokuvia, jotka omalta osaltaan kertovat esineiden merkityksestä käyttäjille. Tarinoita kuvineen julkaistaan näyttelyn lisäksi näyttelyjulkaisussa sekä verkossa.

Riihimäen Kesäkonsertit 6.-11.6.2017

Riihimäen Kesäkonserttien 36. musiikkifestivaali nostaa tänä vuonna esille 100-vuotiaan Suomen huippumuusikoita, jotka ovat saavuttaneet mainetta ja kunniaa kotimaan lisäksi myös laajalti maailmalla. Luvassa on huikeita tunnelmia ja mestarillisia esityksiä toinen toisensa jälkeen kaikkiaan 17 konsertin verran!

Taiteilijattaret – teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista 17.6.-29.12.2017

Riihimäen taidemuseon näyttelyssä Taiteilijattaret  on esillä teoksia taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmasta. Esillä on tunnettujen ja pidettyjen suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia pääosin 1900-luvun alkupuolelta. Mukana on maalauksia mm. Ellen Thesleffiltä, Ester Heleniukselta, Sigrid Schaumanilta, Elga Sesemannilta, Venny Soldan-Brofeldtilta, Dora Wahlroosilta, Ingrid Ruinilta ja monelta muulta taiteilijalta. Näyttelyssä nähdään myös harvemmin esillä olleita teoksia taidemuseon kokoelmista. Näyttely linkittyy taidemuseossa esillä olevaan Helene Schjerfbeckin teoksia esittelevään kokonaisuuteen.  

Kino Sampo 100 vuotta juhlaviikko 23.11. – 3.12.2017

Suomen vanhimpiin elokuvateattereihin lukeutuva Kino Sampo täyttää Suomen kanssa samanaikaisesti 100 vuotta. Nuorisoteatterin ja Elokuvakulttuuriyhdistyksen kotina toimivaa Kino Sampoa juhlitaan reipas viikko marraskuun lopussa. Juhlaviikolla mahtuu jokaiselle päivälle elokuvia, teatteria ja kaikkea siltä väliltä.

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0