Joukkoliikenne Kulttuuri ja vapaa-aika Liikunta Yleinen Ympäristö

Liikkujan viikko kiinnittää huomiota liikkumisvalintoihin

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään 16.9.-22.9.2017. Liikkujan viikolla kannustetaan pohtimaan liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kestävä liikkuminen edistää hyvinvointia ja terveyttä, vähentää ruuhkia ja ruuhkissa kuluvaa aikaa sekä vähentää ilmansaasteita ja melua ja julkisen tilan kulutusta.

Riihimäellä monipuolista ohjelmaa kuvasuunnistuksesta kulkutapavalintoihin

Liikkujan viikon ohjelmassa Riihimäellä on muun muassa kaikille avoin kuvasuunnistus, Cooperin testi ja UKK-kävelytesti maanantaina 18.9, mahdollisuus testata Riksu Riksaa tiistaina 19.9, sekä leppoisia yhteislenkkejä maanantaina, keskiviikkona ja torstaina. Viikon ohjelma löytyy osoitteesta: www.riihimaki.fi/liikkujan-viikko.

Liikkujan viikko huipentuu Auton vapaapäivän tapahtumaan, jota vietetään Riihimäen vanhalla torilla perjantaina 22.9. kello 9-15. Tapahtumassa voi muun muassa testata taitoja pyöräradalla ja tarkkaavaisuutta Tekstaa ja kävele -radalla, kerrata pyöräilysääntöjä sekä tutustua sähkö- ja tavarapyöriin.

Riihimäen kaupunki järjestää henkilökunnalleen kestävän liikkumisen haastekisan, joka on monistettavissa erilaisille työpaikolle. Lisätietoa haastekisasta: www.riihimaki.fi/henkiloston-haastekisat

Paikallisliikenteessä maksutta Liikkujan viikolla

Koko liikkujan viikon ajan (16.9.-22.9.) Riihimäen paikallisliikenteen busseissa voi matkustaa maksutta.  Teemaviikko tarjoaa hyvän tilaisuuden tutustua paikallisliikenteeseen. Lisätietoa www.riihimaki.fi/joukkoliikenne

Riihimäellä kestävä liikkuminen on helppoa

Riihimäki on hyvin tiivis kaupunki, jossa yli 90 % asukkaista asuu keskustapalveluiden alueella alle kolmen kilometrin etäisyydellä rautatieasemasta. Suurimmalle osalle kaupunkilaisista palvelut ovat siis helposti saavutettavissa kävellen, pyöräillen tai bussilla. Rautatie mahdollistaa ympäristöystävällisen raideliikenteen käyttämisen.

Lisätietoa Liikkujan viikosta:

www.riihimaki.fi/liikkujan-viikko

Projektikoordinaattori, Eloisa Riksu –hanke, Teemu Koskimäki p. 019 758 4747 (liikuntapalvelut)


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.