Ratamo

Verkkokirjasto toimii myös osoitteissa:

Musiikin kuuntelupalvelut Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz.
Lisätietoja Naxoksesta.

Sähköiset kirjat  Ohje

Apila-aluetietokanta!

Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki muodostavat kirjastokimpan, jolla on yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta.

Aluetietokantaan

Kirjastokortti, käyttäjätunnus, tunnusluku

Sama kirjastokortti käy kaikissa Ratamo-kirjastoissa. Aineistoa voi varata ja uusia Ratamo-verkkokirjastossa käyttäjätunnuksen ja kirjastosta henkilökohtaisesti saatavan tunnusluvun avulla. Asiakastunnuksesi on kirjastokortin numero ja salasanasi (tunnusluku) on tietoihisi syötetty numerosarja. Jos käytät Kela- tai ajokorttia, asiakastunnuksesi on oma henkilötunnuksesi.

Saapumisilmoitukset varatusta aineistosta on mahdollista saada postitse, sähköpostina tai tekstiviestinä. Lähestyvästä  eräpäivästä on mahdollista saada tieto sähköpostiin. Asiakas on vastuussa gsm-numeroiden ja sähköpostiosoitteiden oikeellisuudesta sekä lainoistaan, vaikka kirjastoista lähetetyt varoitukset lähestyvästä eräpäivästä eivät pääsisi perille matkapuhelimeen tai sähköpostiin.

Kannattaa myös huomioida, että jotkut sähköpostit eivät vastaanota kirjaston lähettämiä massaviestejä, vaan tulkitsevat ne roskapostiksi.

Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Rekisteriseloste

Ratamo-kirjastot keräävät lainaustietojen rekisteröintiä varten tiedot asiakkaista tietokantaan. Jokaisella on tietosuojalain mukainen oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Tietosuojaseloste kirjastojärjestelmälle

Ratamo-lainat

Ratamo-kirjastot välittävät lainoja toistensa kokoelmista. Paikalla olevasta aineistosta asiakas voi myös itse tehdä varauksia ja valita haluamansa noutopaikan. Aineisto kuljetetaan haluttuun kirjastoon. Ratamo-laina maksaa 2 €. Varatun aineiston saapuminen omaan kirjastoon kestää kuljetusreitistä riippuen pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Yhteistyö Lopen kirjaston ja Kirkes-kirjastojen kanssa

Ratamo-kirjastot toimivat yhteistyössä  Lopen kirjaston sekä Kirkes-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) kanssa.  Näistä kirjastoista on mahdollisuus saada aineistoa Ratamo-lainaksi haluttuun kirjastoon. Ratamo-lainojen hinta on 2 €.

Ratamo-Aktiivi

Ratamo-verkkokirjaston kautta on myös mahdollista ottaa käyttöön Ratamo-Aktiivi, jonka avulla on mahdollista muodostaa ns. omia virtuaalihyllyjä itseä kiinnostavista aihepiireistä sekä uutuuksista.

Jos yhteys Ratamo-kirjastojen tietokantaan ei toimi

Tarkista omat yhteydet, selainten asetukset. Aineistotietokannan käyttö edellyttää selaimelta Javascript ja Cookie -tukea. Laajakaistayhteyksien asennetut palomuuriohjelmistot saattavat joskus estää tietokantaan pääsyn. Verkkokirjasto toimii myös osoitteissa http://193.184.58.34:8005/?formid=find2 tai http://193.184.58.34/Ratamo.
Palomuuriasetukset tekee Internet-palveluntarjoaja, joka on palomuurin asentanut.

Yhteystiedot

Kauppakatu 16, 11100 Riihimäki
p. 019 758 4681 Lainaustoimisto
p. 019 758 4678 Tietopalvelu ja kaukolainat
kirjasto@riihimaki.fi

Aukiolot 1.9. – 31.5.

maanantai – perjantai klo 9.00 – 19.00
lauantai klo 9.00 – 15.00

Itsepalvelu kirjastossa klo 9.00 – 11.00 / 9.00 – 10.00


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 19 Ei 15 Kyllä 19 Ei 15