Ratamo

Ratamo-kirjastojen verkkokirjasto on taas auki!

Verkkokirjastoon pääset nyt TÄSTÄ

*  *  *  *   *

Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki muodostavat kirjastokimpan, jolla on yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta.

Musiikin kuuntelupalvelut Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz.
Lisätietoja Naxoksesta.

Sähköiset kirjat  Ohje

Kirjastokortti, käyttäjätunnus, tunnusluku

Sama kirjastokortti käy kaikissa Ratamo-kirjastoissa. Aineistoa voi varata ja uusia Ratamo-verkkokirjastossa käyttäjätunnuksen ja kirjastosta henkilökohtaisesti saatavan tunnusluvun avulla. Asiakastunnuksesi on kirjastokortin numero ja tunnuslukusi (pin-koodi) on tietoihisi syötetty numerosarja.

Saapumisilmoitukset varatusta aineistosta on mahdollista saada postitse, sähköpostina tai tekstiviestinä. Lähestyvästä  eräpäivästä on mahdollista saada tieto sähköpostiin. Asiakas on vastuussa gsm-numeroiden ja sähköpostiosoitteiden oikeellisuudesta sekä lainoistaan, vaikka kirjastoista lähetetyt varoitukset lähestyvästä eräpäivästä eivät pääsisi perille matkapuhelimeen tai sähköpostiin.

Kannattaa myös huomioida, että jotkut sähköpostit eivät vastaanota kirjaston lähettämiä massaviestejä, vaan tulkitsevat ne roskapostiksi.

Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Rekisteriseloste

Ratamo-kirjastot keräävät lainaustietojen rekisteröintiä varten tiedot asiakkaista tietokantaan. Jokaisella on tietosuojalain mukainen oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Tietosuojaseloste kirjastojärjestelmälle

Ratamo-lainat

Ratamo-kirjastot välittävät lainoja toistensa kokoelmista. Paikalla olevasta aineistosta asiakas voi myös itse tehdä varauksia ja valita haluamansa noutopaikan. Aineisto kuljetetaan haluttuun kirjastoon. Ratamo-laina maksaa 2 €. Varatun aineiston saapuminen omaan kirjastoon kestää kuljetusreitistä riippuen pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Yhteistyö Lopen kirjaston ja Kirkes-kirjastojen kanssa

Ratamo-kirjastot toimivat yhteistyössä  Lopen kirjaston sekä Kirkes-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) kanssa.  Näistä kirjastoista on mahdollisuus saada aineistoa Ratamo-lainaksi haluttuun kirjastoon. Ratamo-lainojen hinta on 2 €.

Verkkokirjaston Oma hylly

Oma hylly on oma muistilistasi kirjastoaineistosta. Hyllyyn siirretyt teokset säilyvät muistissa vain, jos on sisäänkirjautuneena. Muuten hyllyn sisältö säilyy siihen saakka, kunnes poistut sivustolta.

Omaan hyllyyn voit siirtää teostietoja aina, kun verkkokirjaston sivulta löytyy ”Lisää omaan hyllyyn” -painike.

Apila-aluetietokanta

Apila-aluetietokanta on uuden järjestelmän myötä marraskuussa 2017 sulautettu osaksi muuta aineistotietokantaa.

Apila-aluetietokannassa on ollut aineistoa, joka liittyy Hausjärven, Hyvinkään ja Riihimäen kuntiin, historiaan, kulttuuriin, luontoon, yhteisöihin, henkilöihin jne.

Kirjastojen kotiseutukokoelmia (kirjoja, artikkeleiden viitetietoja, äänitteitä, verkkoaineistoja jne.) voi nykyään hakea Ratamo-verkkokirjastosta. Kotiseutukokoelmiin kerätään paikkakuntiin liittyvää aineistoa sekä alueen kirjailijoiden kaunokirjallisia teoksia.

Jos yhteys Ratamo-kirjastojen tietokantaan ei toimi

Tarkista omat yhteydet, selainten asetukset. Aineistotietokannan käyttö edellyttää selaimelta Javascript ja Cookie -tukea. Laajakaistayhteyksien asennetut palomuuriohjelmistot saattavat joskus estää tietokantaan pääsyn.
Palomuuriasetukset tekee Internet-palveluntarjoaja, joka on palomuurin asentanut.

Yhteystiedot

Kauppakatu 16, 11100 Riihimäki
p. 019 758 4681 Lainaustoimisto
p. 019 758 4678 Tietopalvelu ja kaukolainat
kirjasto@riihimaki.fi

Aukiolot 1.9. – 31.5.

maanantai – perjantai klo 9.00 – 19.00
lauantai klo 9.00 – 15.00

Itsepalvelu kirjastossa klo 9.00 – 11.00 / 9.00 – 10.00


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 19 Ei 16 Kyllä 19 Ei 16