Lehdet

Sanomalehdet ja suurin osa aikakauslehdistä sekä musiikkilehdet ovat alakerran lehtisalissa. Lasten- ja nuortenlehdet löytyvät lastenosastolta ja nuorisonurkkauksesta.

Asiakkaat voivat käyttää myös muualla kuin kirjastossa PressReader-lehtipalvelua, jossa on valtava määrä näköislehtiä eri puolilta maailmaa.

 

Kirjastolla asiakaat voivat käyttää ePress-palvelua, jossa on luettavissa 220 kotimaista sanomalehteä.
ePress_logobanneri_vaaka_web

 

 

 

 

 

Muiden Ratamo-kirjastojen lehtiluetteloita

Hyvinkään kaupunginkirjaston lehdet

Nurmijärven kunnankirjaston lehdet

 

Lehtiä verkossa

Digitoidut sanomalehdet. Palvelussa on Kansalliskirjaston digitoimana lähes kaikki Suomessa vuosina 1771 – 1929 ilmestyneet sanomalehdet. Vapaasti luettavia lehtisivuja on lähes 7,4 miljoonaa. Aineistoa laajennetaan jatkuvasti. Mukana on muun muassa Riihimäen Sanomat perustamisvuodestaan 1914 alkaen.

Digitoituja aikakauslehtiä vuosilta 1816-1910.

Arto-tietokanta. Artossa on viitteitä kotimaisiin artikkeleihin 1990-luvun alusta nykyhetkeen. Myös vanhempaa artikkeliaineistoa koskevia viitteitä on runsaasti. Artoon rekisteröidään artikkelit kattavasti yli 400 jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä. Tiedot pyritään tallentamaan mahdollisimman pian. Lisäksi Artoon tallennetaan eri aihealueisiin liittyviä artikkeliviitteitä lukemattomista muista lehdistä ja kokoomateoksista.

Tieteellisiä verkkolehtiä Suomessa

Elektra. Kotimaisia tieteellisiä artikkeleita. Kokoelmaan kuuluu yli 30 000 artikkelia.

Kontentti-tietokanta. Kontenttiin on digitoitu tiettyjen suomalaisten aikakauslehtien yli 15 vuotta vanhoja sisällysluetteloita.

DOAJ – Directory of Open Access Journals. DOAJ-portaaliin on koottu linkkejä tieteellisiin verkkolehtiin, jotka ovat ilmaisia ja vapaasti käytettävissä. Eri tieteenaloja ja kielialueita kattavasti edustavia lehtiä on yli 9 000 ja artikkeleja yli kaksi miljoonaa. Artikkelikohtaisia hakuja voi voi tehdä noin 6 400 lehteen.

Musiikkiaiheisia verkkolehtiä ja sivustoja


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1