Ratamo-kirjastot
Pikahaku

Ratamo-kirjastot

 

Verkkokirjasto toimii myös osoitteissa:
http://193.184.58.34:8005/?formid=find2 tai http://193.184.58.34/Ratamo?

Naxos Music Library - musiikin kuuntelupalvelu internetissä   Ohje!

Sähköiset kirjat
  Ohje

Apila-aluetietokanta!

Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki muodostavat kirjastokimpan, jolla on yhteinen aineisto- ja asiakastietokanta. Ratamo-kirjastot
 
Kirjastokortti, käyttäjätunnus, tunnusluku

Sama kirjastokortti käy kaikissa RATAMO-kirjastoissa. Aineistoa voi varata ja uusia Ratamo-verkkokirjastossa käyttäjätunnuksen ja kirjastosta henkilökohtaisesti saatavan tunnusluvun avulla. Asiakastunnuksesi on kirjastokortin numero ja salasanasi (tunnusluku) on tietoihisi syötetty numerosarja. Jos käytät KELA- tai ajokorttia, asiakastunnuksesi on oma henkilötunnuksesi.

Saapumisilmoitukset varatusta aineistosta on mahdollista saada postitse, sähköpostina tai tekstiviestinä. Lähestyvästä  eräpäivästä on mahdollista saada tieto sähköpostiin. Asiakas on vastuussa gsm-numeroiden ja sähköpostiosoitteiden oikeellisuudesta sekä lainoistaan, vaikka kirjastoista lähetetyt varoitukset lähestyvästä eräpäivästä eivät pääsisi perille matkapuhelimeen tai sähköpostiin.

Kannattaa myös huomioida, että jotkut sähköpostit eivät vastaanota kirjaston lähettämiä massaviestejä, vaan tulkitsevat ne roskapostiksi.

Ratamo-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Ratamo-kirjastoon maksutta.

Rekisteriseloste 

Ratamo-kirjastot keräävät lainaustietojen rekisteröintiä varten tiedot asiakkaista tietokantaan. Jokaisella on tietosuojalain mukainen oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä.

Seutulainat 

RATAMO-kirjastot välittävät seutulainoja toistensa kokoelmista. Paikalla olevasta aineistosta asiakas voi myös itse tehdä seutuvarauksia ja valita haluamansa noutopaikan. Aineisto kuljetetaan haluttuun kirjastoon. Varatun aineiston saapuminen omaan kirjastoon kestää kuljetusreitistä riippuen pääsääntöisesti 1-2 päivää.

Yhteistyö  Lopen kirjaston ja KIRKES-kirjastojen kanssa 

RATAMO-kirjastot toimivat yhteistyössä  Lopen kirjaston sekä KIRKES-kirjastojen (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) kanssa.  Näistä kirjastoista  mahdollisuus saada aineistoa kaukolainaksi seutulainan (2€) hinnalla.

Ratamo-Aktiivi 

RATAMO-verkkokirjaston kautta on myös mahdollista ottaa käyttöön RATAMO-Aktiivi, jonka avulla on mahdollista muodostaa ns. omia virtuaalihyllyjä itseä kiinnostavista aihepiireistä sekä uutuuksista.

Jos yhteys RATAMO-kirjastojen tietokantaan ei toimi 

tarkista omat yhteydet, selainten asetukset. Aineistotietokannan käyttö edellyttää selaimelta Javascript ja Cookie -tukea. Laajakaistayhteyksien asennetut palomuuriohjelmistot saattavat joskus estää tietokantaan pääsyn. Verkkokirjasto toimii myös osoitteissahttp://193.184.58.34:8005/?formid=find2 tai http://193.184.58.34/Ratamo?
Palomuuriasetukset tekee Internet-palveluntarjoaja, joka on palomuurin asentanut.


 18.01.2012