Riihimäki
Pikahaku

Musiikkiopisto

 

Ajankohtaista:

Opiston kanslia on suljettu kiirastorstaina 2.4. Torstai ei ole opetuspäivä, ellei opettajan kanssa ole opetuksesta sovittu.

_____________

Tänä keväänä uusiksi oppilaiksi pyrkivien valintakoe järjestetään jo keskiviikkona 15.4.  sekä tarvittaessa kesäkuun alussa 1. ja 2.6.
Oppilasvalintakokeeseen tulee ilmoittautua kansliaan perjantaihin 10.4. mennessä.

Ilmoitus opintojen jatkamisesta lukuvuonna 2015-16 annetaan asianmukaisella lomakkeella tänä vuonna jo 17.4. mennessä. Oppilaspaikkaa ei voida taata sen jälkeen ilmoittautuville oppilaille.

Sivistyslautakunta siirsi maksujen korotuksen elokuun alkuun. Kevät mennään siis vielä syksyn 2014 taksoilla.

Varsinaisten oppilaiden osuus nousee 25 €, jolloin uusi lukukausimaksu 1.8. alkaen on 230 € sekä perus- että opistotasolla. Musiikkileikkikoulun maksu nousee 10 €, uusi lukukausimaksu on 135 €.

Edelleen muistutamme mahdollisuudesta hakea vapaaoppilaspaikkaa. Lisätietoja kansliasta.

___________

Musiikkiopisto facebookissa: https://www.facebook.com/riihimaenmusiikkiopisto

__________

Musiikkiopistosta:

Riihimäen kaupungin ylläpitämä musiikkioppilaitos aloitti toimintansa v. 1961. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat myös naapurikunnat Hausjärvi ja Loppi.

Riihimäen musiikkiopisto on yksi Suomen musiikkioppilaitosten liiton (SML) sadasta jäsenoppilaitoksesta. Opetusta säätelevät laki ja asetus taiteen perusopetuksesta. Oppilaan opintojen kulku ja opiston osastorakenne on havainnollistettu kaavakuviin.

 

  • Musiikkiopistossa järjestetään taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista perustason (peruskouluikäiset) ja sitä seuraavan opistotason (lukioikäiset) opetusta.


  • Opiskelu etenee SML:n tasosuoritusten mukaisesti.

  • Avoimeen opetukseen voivat osallistua kaikki ikään tai pohjakoulutukseen katsomatta.


  • Alle kouluikäisille, vauvoista 7-vuotiaisiin, on tarjolla musiikkileikkikoulu.


  • Opistolla on myös musiikin eri alojen erityiskursseja.


  • Opas musiikkiopinnoista kiinnostuneille, musiikkioppilaitoksiin pyrkiville ja niissä opiskeleville sekä heidän vanhemmilleen, on SML:n julkaisema.  
  •